Földműves Szent Izidor program az Ormánságban – Öngondoskodás a Karitász segítségével

Földműves Szent Izidor program az Ormánságban – Öngondoskodás a Karitász segítségével

A Katolikus Karitász kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa a rászoruló családok öngondoskodási képességének és háztáji gazdálkodásának fejlesztését. E célok megvalósulását segíti többek között az Ormánság felzárkózó településein a segélyszervezet Földműves Szent Izidor programja.

A szociális segítő jelenléttel és szaktanácsadással kísért program során a családok a Karitász munkatársaival együtt egyéni gazdálkodási tervet dolgoznak ki, melyben meghatározzák, hogyan szeretnék bővíteni, fejleszteni kiskerti növénytermesztésüket és állattartó tevékenységüket, a karitatív szervezet pedig igyekszik ehhez célzott segítséget nyújtani.

A Karitász a program keretében február 28-án Tésenyben 27 sertéstartó családnak juttatott 189 mázsa szemeskukorica-adományt, március 6-án pedig Kisszentmárton településen segített a szervezet 11 állattartó családot összesen 164,4 mázsa takarmánnyal.

Hírdetés

Az egy évvel ezelőtt indult, a családokkal való hosszú távú együttműködésben megvalósuló program eddigi eredményeinek köszönhetően több család újrakezdte a korábban abbahagyott állattartási tevékenységét, a lakosok maguk igyekeznek megjavítani elhanyagolt állapotba került óljaikat.

A programban résztvevő családok a kapott segítséggel bővíteni tudják állatállományukat, és a háztartások egy részében, ahol korábban csak hízlalás céljából tartottak sertést, mára már tenyésztési tevékenység is indult: frissen elválasztott malacokat, illetve süldőket értékesítenek a település vonzáskörzetében.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »