Földi: lőparancsot kaphatnak az osztrák katonák

Ha az osztrákok ennyire koncentrálnak a terrorizmus, a védelem, az emberkereskedelem tekintetében a hadseregre, kénytelenek lesznek lőparancsot is adni, hiszen egyébként a katona miért is mászkálna a határon – jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Ennek ellenére a legjobb védelemnek a megelőzést tartja – mondta a szakértők, aki emlékeztetett arra, már korábban felmerült, szabad-e ekkora embertömeget Európára engedni úgy, hogy közben muszlim katonáék ezrei is jönnek. Ők nem feltétlenül terroristák, de potenciális biztonsági kihívást jelentenek Európának.

Beszélt arról is, számunkra evidencia, hogy Törökország ránk enged milliókat, és nagyon rossz alkut kötöttek velük. Törökország NATO-ország, ezért köteles betartani az alapokmányban foglaltakat, nevezetesen azt, hogy ha másik tagországot támadás ér, akkor azt megvédje. Törökország feladata most az, hogy ne engedje számolatlanul az egyébként identitás nélküli bevándorlókat Európába – szögezte le.

A szakértő szerint dönteni kellene arról, hogy Schengent, a V4-eket vagy Európát próbáljuk védeni, ezek ugyanis más-más katonai doktrínákat feltételeznek. (…) Erre már ma kell tudni választ adni – hangoztatta.

Azt is mondta: nem arról van szó, hogy a visegrádi országok „erőre kaptak”, hanem „egyáltalán van koncepciójuk”. Európában ugyanis senki semmilyen normális stratégiai választ nem ad, mindenki “mismákol”. Az pedig kiverte a biztosítékot, hogy a visegrádi négyek stratégiát állítottak fel. De nem azért, mert az jó vagy rossz, hanem mert a többieknek ilyen nincs – érvelt.

Hírdetés

Beszélt arról is, hogy Európa védelme csak egységesen képzelhető el, ezért természetes, hogy abba bevonják Bulgáriát és a balkáni országokat.

Toborzásba kezdtek az osztrákok

A migrációs nyomás miatt megerősítik a katonaságot Ausztriában. Hans Peter Doskozil védelmi miniszter azt mondta: a terrorizmus megjött Európába, nem tudni, hány illegális migráns bujkál Ausztriában, és meddig.

Graf Szilvia, az MTVA bécsi tudósítója azt mondta. egy nagy toborzóakcióba kezdtek Ausztriában. Az új mottó szerint megváltoztak a fenyegetések, amelyek Ausztriára leselkednek, és ezért sokkal vonzóbbá szeretnék tenni a katonai szolgálatot.

Egy úgynevezett támogatói bevetésen teljesíthetnek szolgálatot, ez azt jelenti, hogy a rendőrséget mintegy tehermentesítve a határ mentén határvédelmi feladatokat, vagy a határ menti segítő feladatokat, humanitárius segítséget a menekülteknek a terelését, ellátását segítő feladatokat láthatnak el.

Nagyjából 2200 katonát vezényelhetnek az érintett területekre Burgenlandban, Nickelsdorf környékére, Stájerországba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »