Földetlen halandzsa csipetnyi füllentéssel

A ballib tábor balsó szárnyának sikercikke ez. Csak ezért érdemes foglalkozni vele, egyébként a cikk baromság.

Szokás időnként a ballib táborban, hogy előjönnek átfogó baloldali eszmealkotással. A műfaj nagyja TGM volt, de ő legalább nem hazudott: közben nem vallotta magát liberálisnak.

Ez itt kb. olyan, mintha valaki az ellenoldalon cikket írna, milyen az igazi kereszténység, majd kihozná, hogy az igazi kereszténység az ha nem vagyunk keresztények.

Csak pár pontot emelnék ki.

Egy. A cikk szerint az MSZP azért nyert 1994-ben, mert az emberek szocializmust akartak. Semmiképpen, ilyet még az MSZP se állított akkor. Az MSZP fő jelszava az volt, hogy ők szakemberek, míg a jobboldal dilettánsok gyülekezete, azaz a szakemberekre kell bízni mindent, s akkor nemsokára nyugati jólét lesz.

Hírdetés

Kettő. A szociális piacgazdaság nevű humbug. Ilyen természetesen nem létezik. Eleve trükk a „kapitalizmus” szó helyett szinonímája, a „piacgazdaság”, minthe lenne köztük bármi eltérés. Magyarországon 2010 előtt soha, senki nem csinált semmilyen „szociális piagazdaságot”, mégpedig nem gonoszságból, hanem mert ehhez semmilyen feltétel nem adott. S a 2010 utáni politika is csak pár halvány elemet mutat fel abból, amit szociális piacgazdaságnak szokás nevezni.

Három. S ha még tényleg létezett is volna esély szociális piacgazdaságra Magyarországon, azt mindig legkeményebb éppen a baloldal ellenezte.

Négy. S természetesen olyan baloldal sose létezett sehol, mely az elitet képviseli, a kisembert meg lenézi. Magyarországon a rendszerkritika pedig mindigis jobboldi műfaj volt, legalábbis az utóbbi 35 évben biztosan. A magyar baloldali elit mindig kifejezetten gyanúsnak tekinti a magukat baloldalinak és rendszerkritusnak mondókat, ők nem a „mi” embereink.

Öt. Amikor a magyar baloldal közösséget épít, az valójában egy jómodú eliklub, mely csupa olyan kérdéssel foglalkozik, mely rajtuk kívül senkit se érdekel. Ezt maga a szerző is bizonyítja cikkével.

Végül ki is derül a megoldás: mivel az emberek hülyék és hibásan szavaznak, erőszakkal kell megakadályozni a „populisták” indulását a választásokon.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »