Fokozott védelem alá helyezték a belga igazságügyi minisztert, állítólag el akarják rabolni

Fokozott védelem alá helyezték a belga igazságügyi minisztert, állítólag el akarják rabolni

Fokozott védelem alá helyezték Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi minisztert, miután közelmúltbeli fenyegetéseket követően az illetékes hatóságok azt az információt szerezték, hogy el akarják rabolni – jelentette a La Libre Belgique című belga napilap vasárnap.

A francia nyelvű belga napilap tájékoztatása szerint az üggyel összefüggésben három embert szombaton előállítottak Hollandiában, egy további gyanúsított szökésben van.

A Hágában elfogott három, 20, 29 és 48 éves holland állampolgár kábítószerbirtoklás miatt ismert a rendőrség előtt.

A belga hatóságok kiadatásukat kérték.

Hírdetés

A beszámoló szerint csütörtökön két holland rendszámú autóra lettek figyelmesek a miniszer flandriai otthonának közelében. Az autósok és utasaik elmenekültek, miután észrevették, hogy a szomszédok figyelik őket.

Péntek reggel a miniszer szomszédja egy, a közlekedést akadályozó, magára hagyott holland rendszámú autóra lett figyelmes. A kiérkező rendőrök egy Kalasnyikov típusú gépfegyvert találtak a csomagtartójában. Feltételezések szerint a gyanúsítottak a miniszter elrablását tervezhették. Az illetékes hatóságok nyomozást rendeltek el – írták.

A Le Soir című belga napilap azt közölte, kábítószerellenes intézkedések indokolhatják az igazságügyi miniszter elleni fenyegetéseket. Van Quickenborne a napilapnak nyilatkozva azt mondta, az érintettek a várttal ellentétes hatást fognak elérni. A bűnözők sarokba szorítva érzik magukat. A helyzet „megerősíti azt a meggyőződésemet, hogy folytatnunk kell a harcot”, a szervezett bűnözés elleni küzdelmet, a korábbinál több személyzettel és több erőforrással.

Alexander De Croo belga miniszterelnök szombaton közzétett Twitter-üzenetében teljességgel elfogadhatatlannak nevezte az igazságügyi miniszterrel szembeni fenyegetést, és úgy fogalmazott: „legyen világos: nem fogunk megijedni senkitől. A munka folytatódik.”

Vincent Van Quickenborne a közösségi oldalon azt írta: egy „demokráciában, egy jogállamban soha nem hajolunk meg az erőszakkal szemben. Soha.” Az igazságügyi miniszter elítélte a fenyegetést, és kérte, tartsák tiszteletben családját és magánéletüket. A miniszter a következő napokban nem vesz részt hivatalos programokon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »