Fokozódik az antiszemitizmus, zsidótemetőket rongáltak meg Németországban

Fokozódik az antiszemitizmus, zsidótemetőket rongáltak meg Németországban

Két zsidó temetőt rongáltak meg ebben a hónapban Németországban. Az ország belügyminisztériuma, mind és „megfigyelőcsoportok” szerint az antiszemita cselekmények fokozódnak.

Horogkereszteket találtak a hamburgi Altona temetőben, ahol az egyik falra festették fel ezeket – jelentette a t-online német hírportál.

A hónap elején ismeretlenek 16 sírkövet döntöttek le egy zsidó temetőben és négy másikat egy közeli katolikus temetőben Köthenben, egy Berlintől mintegy 80 mérföldre délnyugatra fekvő városban.

Egy harmadik incidens során nemzetiszocialista szimbólumokat firkáltak egy drezdai koncentrációs tábor zsidó rabjainak emléktáblájára – jelentette a DNN.

Hírdetés

A szövetségi bel- és közösségi minisztérium május 10-én közzétett jelentése 2021-ben 3027 „antiszemita incidenst” regisztrált Németországban, ami 28 százalékos növekedést jelent a 2020-as adatokhoz képest.

A jelentés a „gyűlölet-bűncselekmények” egyéb típusainak számában csökkenést regisztrált, beleértve a muszlimellenes cselekményeket (28 százalékos csökkenés 732 esetre); a keresztényellenes bűncselekményeket (22 százalékos csökkenés 101 esetre) és az idegenellenes gyűlölet-bűncselekményeket (10 százalékos csökkenés 4735 esetre).

A RIAS „diszkriminációellenes megfigyelőcsoport”, amely önállóan ír éves jelentést a berlini „antiszemita incidensekről”, nemrég tette közzé 2021-es éves jelentését, amely 1052 „incidenst” számolt össze. Ez enyhe növekedést jelent 2020-hoz képest – adta hírül a Jüdische Allgemeine zsidó szupremácista lap.

Ettől függetlenül a szomszédos Ausztriában működő IKG zsidó közösségi csoport 2021-ben közel 1000 incidenst dokumentált az országban éves jelentésében. Ez rekordnak számít, de csak mintegy tucatnyi eset volt fizikai támadás. A többi incidens nagy része online történt.

A kötheni temetőben a zsidó részlegben okozott kárt mintegy 10 ezer dollárra becsülik – számolt be a Jüdische Allgemeine. A rendőrség keresi az elkövetőket.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »