Foci-Eb: Nem bírtak az angolok a dánokkal

Foci-Eb: Nem bírtak az angolok a dánokkal

Foci-Eb: Nem bírtak az angolok a dánokkal Mészáros Richárd2024. 06. 20., cs – 20:28

A legutóbb döntős angol válogatott 1–1-es döntetlent játszott a három éve elődöntős dán csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

Dánia–Anglia 1–1 (1–1)

Frankfurt, v.: Soares Dias (portugál)
    gólszerző: Hjulmand (34.), illetve Kane (18.)
    sárga lap: Vestergaard (27.), Maehle (73.), Nörgaard (87.) illetve Gallagher (62.)

Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Hjulmand (Nörgaard, 82.), Höjbjerg, V. Kristiansen (Bah, 57.) – Eriksen (Skov Olsen, 83.) – Höjlund (Poulsen, 67.), Wind (Damsgaard, 57.)

Hírdetés

Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 54.), Rice – Saka (Eze, 70.), Bellingham, Foden (Bowen, 69.) – Kane (Watkins, 69.)

18. perc: Walker az elmélázó dán védő mellett a jobb oldalon szerzett labdát az ellenfél térfelén, lapos beadása Kane elé pattant, aki az öt és felesről, középről a jobb alsó sarokba gurított (0–1).

34. perc: ezúttal a dánok szereztek labdát az angol térfél közepén, majd Hjulmand középről, 28 méterről laposan lőtt, a labdája pedig a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1–1).

Az angolok ezt a találkozót is nagy iramban kezdték, és ezúttal is hamar megszerezték a vezetést, de ezután a dánok letámadtak és igyekeztek zavarba hozni az ellenfél védőit, aminek köszönhetően Hjulmand bombájával viszonylag hamar ki is egyenlítettek.

A folytatásban is lendületben maradt a dán válogatott, amely továbbra is nyomást helyezett az angolokra, Foden kapufája révén azonban utóbbiak álltak közelebb az újabb találathoz. A hajrára a szövetségi kapitányok cserékkel frissítettek együttesükön, és bár mindkét kapusnak akadt még védeni valója, az eredmény nem változott.

A csoportkör jövő keddi zárásán az angolok a szlovénokkal, a dánok a szerbekkel csapnak össze.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »