Foci Eb: Hogy lehet ebből nyolcaddöntő?

Foci Eb: Hogy lehet ebből nyolcaddöntő?

A magyar labdarúgó-válogatott a Svájctól elszenvedett 3–1-es vereség után a házigazda Németország ellen is két góllal maradt alul (2–0), így két forduló után nulla ponttal áll az A csoportban. De a 24 csapatos Eb lebonyolításának különlegessége, hogy még így, innen is tovább lehet jutni.

Az Európa-bajnokságon – immáron harmadszor – 24 válogatott vesz részt, ennek kétharmada, azaz 16 csapat jut be a kieséses szakaszba.

Ez azt jelenti, hogy a hat csoport első és második helyezettjei (12), illetve a 4 legjobb csoportharmadik jut be a nyolcaddöntőbe.

Az A jelű négyesben Németország már biztos továbbjutó, és az is eldőlt, nem végezhet a másodiknál rosszabb helyen. A második Svájc már biztosan nem lesz utolsó, de első és harmadik is lehet. Skócia jelenleg a harmadik, de Svájcot még megelőzheti és az is lehet, hogy visszacsúszik a negyedik helyre – ebben reménykedhetünk. A csoportutolsó Magyarországnak vasárnap meg kell vernie Skóciát: ha ez sikerül, a harmadik helyen végez, tehát a négy továbbjutó csoportharmadik helyére pályázhat. A további gond az, hogy a Rossi csapatnak a két vereség után mínusz 4-es a gólkülönbsége.

A remény még egyértelműen él, persze nagyon sok múlik a többi csoportharmadik teljesítményén. Tehát, már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk: Skóciát le kell győzni és utána reménykedni, hogy legyen nálunk legalább két gyengébb csoportharmadik.

Összességében elmondható, a magyar válogatott továbbjutási esélyeinek szempontjából az lenne ideális, ha a legtöbb csoportban két domináns, sok pontot gyűjtő, jó gólkülönbséggel záró együttes jutna tovább az első két helyen.

Egy biztos, érdemes azért szorítani, hogy a rosszul kezdő csapatok minél kevesebb pontot szerezzenek a továbbiakban és lehetőleg a hármat se érjék el.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló (június 14., péntek):

Hírdetés

Németország–Skócia 5–1

(június 15., szombat):

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló (június 19., szerda):

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló (június 23., vasárnap):

21.00: Svájc–Németország, Frankfurt (M4 Sport+)

21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

m4sport.hu, nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »