Fiú nyuszi pózol a Playboy címlapján

Fiú nyuszi pózol a Playboy címlapján

Homoszexuális férfimodellel a címlapon jelent meg a Playboy legfrissebb száma. Azt gondolhatnánk, hogy mindez a majd’ egy évszázados férfilap széthullásának végső stádiuma, de tulajdonképpen már korábban is konstatálhattuk, hogy a Playboy egy letűnt kor férfiikonja. A híres-hírhedt férfimagazin széthullás már akkor megkezdődött, amikor a Hugh Heffner kilépett az általa létrehozott világhírű cégbirodalomból. A néhai lapalapító körüli botrányhadjárat-botránybiznisz egyébként is megtépázta a patinás férfilap jóhírét, amelyet aztán mindenféle “progresszív” újításokkal próbáltak a mai korszellem számára is eladhatóvá tenni.

A magazin 2017-ben jelentette be első transznemű modelljét, a férfi-nő francia modellt, Ines Rau-t. Majd egy újságíró lett az első muszlim nő, aki pózolt a magazin számára – természetesen csakis hidzsábban.  Most pedig a homoszexuális Bretman Rock-ot vetette be a lap, hogy támogassa az LMBTQ közösséget. Bretman Rock ízig-vérig celeb, követők millióit gyűjtötte össze a a közösségi médiában stílus- és sminktippjeivel, egy MTV valóságshowban játszik, amelyet a YouTube -on lehet elérni, tehát influenszer, sminktanácsadó, modell. Saját maga így foglalta össze gondolatait Playboy szerepléséről: “Ha a Playboynak egy férfi van a borítóján, az óriási biznisz az LMBTQ-közösségnek, és az én barna bőrű embereimnek. Ez olyan szürreális…”

Hírdetés

Mindezek láttán bárkiben felmerülhet a kérdés, hogy vajon az új tartalompolitika az új férfigenerációk ízlését szolgálja ki, vagy éppen egy cseppet sem kívánatos irányba próbálja befolyásolni a közízlést, miközben a törzsolvasóknak tekinthető heteroszexuális férfiak valódi  igényeivel mit sem törődik.

Egyébként a lap hét évtizedes működés után, tavaly zárta be nyomtatott kiadását a koronavírus-járvány csúcspontján, a magazin azóta csak online publikálja lapszámait. Egy Wikipédia idézettel megpróbálhatjuk röviden összegezni egy letűnt sajtótörténeti korszak történetét:


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »