Fidesz: Karácsony ugyanolyan, mint a főnöke

Karácsony Gergely főpolgármester az országgyűlési választások kampányában „eltitkolta újabb autóellenes terveit, hogy azokkal ne rontsa a baloldal esélyeit. Ugyanolyan, mint a főnöke, aki mást mondott a kampányban és mást csinált később – írja közösségi oldalán a Fidesz fővárosi szervezete.

Közösségi felületén tiltakozott a Fidesz fővárosi szervezete a Karácsony Gergely által vezetett főváros legújabb tere ellen, amit maga a főpolgármester jelentett be. Eszerint az autóforgalom elől elzárják a Budapest Észak-déli legfontosabb közlekedési tengelyét, a pesti rakpartot. Mint azt a hirado.hu is megírta: a pesti alsó rakpart Lánchídtól délre eső része teljesen autómentes lesz.

Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújában azzal magyarázta, hogy a döntést eddig titkolták: „várnom kellett eddig a hétig, felismerve azt, hogy lehet, nem a kampány a legjobb időpont rá”.

„A főpolgármester a kampányban eltitkolta újabb autóellenes terveit, hogy azokkal ne rontsa tovább a baloldal esélyeit. Ugyanolyan mint főnöke, aki mást mondott a kampányban és mást csinált később” – írta a kormánypárt fővárosi szervezete a Facebookon.

Nem ez az első eset, hogy balliberális politikus elhallgatja az igazságot. Mint ismert, Gyurcsány Ferenc még miniszterelnökként 2006. május 26-án elmondott, s azóta “hazugságbeszédként” elhíresült balatonőszödi felszólalásában azt mondta: “Hazudtunk reggel, éjjel meg este“.

A Telexnek adott interjúban Karácsony Gergely azt is mondta, hogy „folytatjuk a programom végrehajtását, olyan lépésekkel, amiket az ember nem a választási kampányban tud és akar megtenni.” Hozzátette: „a statisztikák szerint kevesebb dugó van Budapesten, mint 2019-ben volt”. Mint ismert: 2019-ig Tarlós István volt Budapest főpolgármestere.

A dugókról egyébként a főpolgármester korábban úgy vélekedett, hogy azokról az autósok tehetnek.

Hírdetés

Mondta ezt úgy, hogy neki nem okoznak gondot a dugók, hiszen ő szolgálati autójával nem egyszer a buszsávban haladva előzte ki a várakozó autók sorát, amelyről több esetben felvétel is készült.

Nem ez a főpolgármester első intézkedése, ami az autósok ellen szól, ugyanis például az egyébként is forgalmas Nagykörúton elvett egy sávot az autósoktól, ezzel pedig csak súlyosbította a fővárosi dugókat.

Továbbá a Karácsony Gergely vezette főváros elvett egy sávot az autósoktól a már egyébként is járhatatlan Hegyalja úton, mivel a Lánchíd felújítása miatt buszsávot alakítottak ki Budáról, a Hegyalja úton át, egészen Pest keleti részéig.

A dugók enyhülését a párhuzamosan folyó felújítások – Blaha Lujza tér, Lánchíd, pesti rakpart – sem segítették. Ráadásul egyik napról a másikra tettek egyirányúvá több utcát is a belvárosban.

 

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »