Ficóék feljelentették a NAKA nyomozóit

Ficóék feljelentették a NAKA nyomozóit

A Smer hűtlenség gyanúja miatt feljelentést tett a Főügyészségen a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozói ellen – jelentette be Robert Fico pártelnök.

Azzal vádolja a rendőröket, hogy több állami intézmény működését is szabotálni akarták, például a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBÚ) vagy a Pozsonyi III. Járásbíróságot. Az egykori kormányfő azokra a hanganyagokra alapozza a vádakat, amelyet a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya készített a NAKA nyomozóinak lehallgatása során.

„Ha valaki a foglalkozása vagy a hivatása végzése során visszaél a hatalmával azzal a szándékkal, hogy károsítsa az ország alkotmányos berendezkedését, akkor értelemszerűen nagyon súlyos bűncselekményt követ el, ebben az esetben hűtlenség bűntettéről beszélünk”

– jegyezte meg Fico, aki szerint a NAKA nyomozói mindent megtesznek azért, hogy a Smert is ellehetetlenítsék.

Továbbá elmondta, szerinte nemcsak a rendőrök érintettek az ügyben, hanem a Speciális Ügyészség, a belügyminisztérium, a Specializált Büntetőbíróság és a Legfelsőbb Bíróság is.

Hírdetés

 

A belügyi tárca lapunknak eljuttatott közleményében elutasította a Smer elnökének kijelentéseit, szerintük Fico a saját képzelgéseit tényként próbálja beállítani.

„Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrség hosszú évek után végre szabadon járhat el. Ennek bizonyítéka a 17 jogerősen elítélt személy az ő kormányzásuk idejéből”

– üzente Zuzana Eliášová szóvivő, hozzátéve, hogy további 25 személyt vádolnak 9 ügyben, illetve 17-et gyanúsítanak még a jelenleg is folyó nyomozásokban.

Emlékeztetett, a Smer elnöke is ellen eljárás zajlik, bűnszervezet létrehozásával gyanúsítják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »