Fico: Žilinka azt üzente, hogy nem kell félnünk

Fico: Žilinka azt üzente, hogy nem kell félnünk

A Denník N újabb részletet tett közzé a titkos találkozóról, amelyen Fico, Kaliňák , Marek Para, Miroslav Bödör és Tibor Gašpar fia találkoztak. Most Maroš Žilinka főügyész is bekerült a képbe, aki a Smer elnöke szerint, azt üzente, hogy nem kell félniük.

A főügyésszel kapcsolatban két videórészlet is napvilágot látott. Az egyiken Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Marek Para és Pavol Gašpar ügyvédek, valamint Miroslav Bödör oligarcha beszélgetnek arról, hogyan tudnák befolyásolni Žilinkát. „Őszintén szólva minden funkciót akart, mert szereti a funkciókat. Másrészt ugyanúgy szereti a független döntéshozatalt, a sajátját. Azt mondja, hogy az úgy lesz, akkor az úgy is lesz” – mondta Kaliňák a főügyészről.

 

A beszélgetés résztvevőit aggasztotta, hogy Žilinka még mindig nem szakította meg a Smer körüli személyek elleni eljárásokat. „Nincs itt senki, nincs, aki parancsoljon (…) Azt hittem, hogy jön a főügyész, és azt mondja, kiba….. fa.. speciális ügyészek, megállítalak titeket azért, mert” – panaszkodik Miroslav Bödör nyitrai üzletember, a találkozó házigazdája, akinek fiát, Nörbert Bödör oligarchát a „Marhapásztor-ügyben” vették őrizetbe.

A következő részleten már Robert Fico látható, aki arról beszél az ügyvédeknek, hogy megpróbált kapcsolatba lépni Žilinkával, azonban ez nem olyan könnyű dolog, mivel a főügyész „teljesen elszigetelődik”.

Hírdetés

Ezután a Smer elnöke elmondja, hogy Žilinka  egy kelet-szlovákiai vállalkozón keresztül üzent neki, aki a főügyész barátja és vadásztársa. A Denník N információi szerint Stanislav Obickýről van szó, aki Ukrajna tiszteletbeli konzulja Szlovákiában és Eperjes megyei független képviselő.

„Žilinka keleten járt, és üzenetet hagyott azon a vállalkozón keresztül, hogy nem kell félnünk a módosítás elfogadásától a 363-as paragrafust, valamint a főügyészség és a különleges ügyészség szétválasztását illetően, mert nem lesz rá idejük” – idézi Fico a néhány nappal korábban kapott üzenetet.

A Denník N szerint ez azt jelenti, hogy a 363-as paragrafust változásáról szóló törvénymódosítást, csak azután fogja elfogadni a parlament, miután Bödör és Gašpar kikerülnek a börtönből. Fico ezzel kapcsolatban azt is mondta, hogy ha már tárgyalni fognak erről a parlamentben, akkor zavarogniuk kell majd, hogy minél tovább tartson a tárgyalás.

Žilinka a Denník N-nek megerősítette, hogy ismeri Obickýt, de tagadta, hogy bármilyen üzenetet küldött volna rajta keresztül. Obický pedig azt nyilatkozta a lapnak, hogy sosem találkozott a Smer elnökével, és nem továbbított semmilyen utalásokat, de beismerte, hogy a főügyésszel baráti kapcsolatban vannak.

br, denníkn


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »