Fico: Matovič bűnözői csoportot hozott létre

Igor Matovič, az OĽANO elnöke szervezett bűnözői csoportot működtetett – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Robert Fico, a Smer elnöke.

Egyértelműen bűnszervezetet működtetett, olyan emberekkel, mint Slobodník, Petrov, és minden bizonnyal olyan emberekkel is, mint Makó. 2020 után a miniszterelnöki, majd a pénzügyminiszteri tisztségből büntetlenséget garantált ezeknek az embereknek. És úgy tűnik, ez jól megy neki”

– mondta Fico.

A Smer elnöke szerint Matovič adócsaló, aki 2004-ben Skoda Fabia típusú személygépkocsijára jogosulatlan útiköltségtérítést írt le, majd cégét egy strómanra íratta.

Hírdetés

Fico a sajtótájékoztatón idézte Peter Petrov, az egyik, hatóságokkal együttműködő „bűnbűnó” sms-ét, aki szerint „az őrült rendben vam, USB-n van,mit csináltam neki 2014-2015-ben. És a feleségének 11,3-ért”. Fico szerint az őrült Matovič, a feleségének pedig Petrov 11,3 millió euró értékben optimalizálta az adóját.

Fico szerint Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök is sáros lehet, Marek Kaňko volt Tipos-vezérigazgató egyik ügye kapcsán.

Fico a sajtótájékoztatón cáfolta a koalíció képviselőinek azon állítását, hogy a január 21-ei népszavazással szeretné biztosítani a Smer embereinek büntetlenségét.

Éppen ellenkezőleg, mint fogalmazott, a népszavazás az egyetlen megoldás arra, hogy megoldjuk a Szlovákiában kialakult helyzetet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »