Fico: Az orosz kőolajimport leállítása „gazdasági öngyilkosság” lenne

Fico: Az orosz kőolajimport leállítása „gazdasági öngyilkosság” lenne

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió következő, Oroszországgal szembeni szankciós csomagjában az orosz kőolajimport leállítása is szerepeljen. Ez „gazdasági öngyilkosság” lenne. A szlovák kormánynak az ország saját energetikai érdekeit kellene védenie, ahogy azt a magyar kormány teszi – jelentette ki Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke a gazdasági minisztérium előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

„Amennyiben a kormány enged az Európai Bizottság követeléseinek, és nem teszi azt, amit a magyar kormány, tehát nem fog harcolni a saját energetikai érdekeiért, akkor az emberek felkészülhetnek arra, hogy Szlovákiában a benzin és a gázolaj ára 2 euró felett fog mozogni”

– hangsúlyozta Fico.

Egyúttal felszólította a kormányt, hogy kedden (május 10.) számoljon be a parlamentnek arról, mit kíván tenni a helyzet megoldása érdekében.

Hírdetés

Fico reméli, hogy az orosz kőolajimport leállításával kapcsolatos szankció nem kerül elfogadásra. Véleménye szerint a kormánynak árstopot kellene bevezetnie a benzinre és a gázolajra, melynek keretén belül az üzemanyag literje legfeljebb 1,4–1,5 euró lenne.

  „Az orosz kőolajimport leállítása teljes ostobaság, az Amerikai Egyesült Államok kitalációja“

– állítja Fico.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »