Fico az előrehozott választást sürgeti

Fico az előrehozott választást sürgeti

Fico az előrehozott választást sürgeti Bugár Anna2022. 12. 15., cs – 19:07 Pozsony |

„Ez egy rendkívül rossz kormány volt, amely veszélyeztette Szlovákia jövőjét” – jelentette ki Robert Fico (Smer) parlamenti képviselő a bizalmi szavazásra reagálva. Az egykori miniszterelnök szerint minél előbb előrehozott választásra van szükség.

„Ha igaz, amit Sulík Matovičról mondott, akkor remélem már senkinek nincsenek kétségei afelől, hogy pszichiátriai páciensről van szó” – folytatta azzal, hogy az „őrültnek” kezelésen a helye, nem pedig a politikában. Fico meggyőződése, hogy nincs más megoldás, mint gyorsan megtartani az előrehozott választást.

Szeretném arra kérni az államfőt is, hogy ne húzza az időt

Hírdetés

– tette hozzá. Megerősítette, ha sikerül megállapodni a májusi vagy júniusi dátumról, akkor készen állnak megvitatni a jövő évi állami költségvetés tervezetének módosításait, s jóváhagyását. Véleménye szerint az Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter által kidolgozott javaslat rossz, és teljesen át kell dolgozni.

Ezt az állam működésének biztosításával, valamint az embereknek szánt kompenzációval indokolta. Hangsúlyozta, mindenekelőtt szavazni kell az alkotmánymódosításról, amely lehetővé teszi a választási ciklus lerövidítését.

Az ellenzéki párt elnöke nem ért egyet a szeptemberi előrehozott választással, úgy véli, a leváltott kormány nem irányíthatja szeptemberig az országot. „Ez teljesen elfogadhatatlan” – szögezte le, majd hozzátette, már korábban is hangsúlyozták, június 30-ig kell megejteni az előrehozott választást.

„A képviselők háromnegyede már többször nem jut be a parlamentbe, ezért minden hónap a parlamentben értékes lesz számukra” – mondta arra utalva, nincsenek illúziói afelől, hogy rögtön január elején sikerül mindenről megállapodni. „Ez még nehéz szülés lesz” – zárta Fico.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »