Fiatal cigányokat buszoztatott a Fidesz a Jobbik nyugdíjasrendezvényére, de a botrány végül elmaradt

Fiatal cigányokat buszoztatott a Fidesz a Jobbik nyugdíjasrendezvényére, de a botrány végül elmaradt

Alább olvasható a Jobbik közleménye, valamint tekinthető meg az N1TV videója a szépkorúak délutánjára vágyó ifjú rajokról.

Besült a fideszes provokáció Karcagon

Hírdetés

Tegnap egy busznyi tiszabői és tiszaburai lakossal akarták megzavarni Fideszhez köthető személyek a nyugdíjasoknak szervezett karcagi Szépkorúak Délutánját. A Karcagtól közel ötven kilométerre lévő településekről utaztatott cigányok zöme még nyugdíjas korú sem volt. A kormánypárt arra próbálta felhasználni őket, hogy zavarják meg Vona Gábor és a Jobbik időseknek szóló békés rendezvényét. A provokációs cél érezhető volt, amely miatt a rendezvényre érkező karcagi idős polgárok egy része nem mert bemenni a helyszínére. Akkor még nem tudhatták, hogy az esemény békésen lezajlik, sőt, a provokációt szervezők legnagyobb bánatára, a távolról szállított érdeklődők a helyi szépkorúakkal közösen vastapssal díjazták a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szavait. A rendezvény így jó hangulatban zajlott, a roma polgártársak, ahogy megjelentek, ugyanúgy hirtelen, vezényszóra távoztak, meg sem várva már Leblanc Győző és Tóth Éva színvonalas műsorának végét.

A fideszes botránykeltés, provokáció tehát besült. Hiába próbálták a karcagi idős emberek programját tönkretenni, nem jött be, azt leszámítva, hogy néhány embert a helyszínen eltántorítottak a részvételtől. Ugyanígy hiába küldte oda a Fidesz a házi médiájának két oszlopos tagját, az EchoTV-t és a TV2-t, ők sem tudtak jobbikos botrányról beszámolni. Az eset tanulsága, hogy a Fidesz nem tiszteli az idős embereket, de azokat a szerencsétlen, megvezetett tiszabői és tiszaburai lakosokat sem, akiket politikai botránykeltés miatt szervezetten szállítottak végig tegnap a Nagykunságon fagyban és sötétben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »