Fesztivál a jazz és blues kedvelőinek

Fesztivál a jazz és blues kedvelőinek

Hagyományteremtő szándékkal tartanak jazzfesztivált a hétvégén Sepsiszentgyörgyön. A június 24–25-én zajló első Sepsi Jazz & Blues Fesztivál helyszíne az ’56-os emlékpark, a rendezvény célkitűzése a jazz- és blueszenei műfajok népszerűsítése élő zenével, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével.

A szakmai elismertségen túl az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának az is fontos szempontja volt, hogy kevésbé legyenek jártasak, ismertek a térségben, így a műsorkínálat az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek – írja közleményében a Sepsi Jazz & Blues Egyesület.

Így esett a választás a romániai jazzpalettán új színt képviselő, egészen fiatal zenészekből álló Andrei Petrache Trióra és a Magyarországról érkező két neves formációra: a már több éve egymást kiegészítő-inspiráló, a jazz határait is feszegető Kovács Linda (ének) és Bö­göthy Ádám (nagybőgő) duóra, valamint a jazzhegedűt magas szinten művelő Antal Tiborra és zenekarára.

Hírdetés

A koncertsorozatot helyi jazz- és blueselőadók nyitják meg: pénteken a Hammond orgonán is játszó csíkszeredai Szabó Zsolt és kvartettje, szombaton pedig a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.

Az esti sztárfellépők a blues műfaj képviselői. Pénteken este a magyarországi Little G. Weevil, az International Blues Challenge verseny díjazottja és az USA Blues Music Award jelöltje lép fel, aki világszínvonalú zenekarával egy igazi rythm & blues show-t ígér. A szombat estét és egyben a fesztivált is záró formáció tagjai Németországból és Magyarországról érkeznek: Lars Kutschke gitáros, Dorrey Lin Lyles énekesnő és együttesük, amely a gospel, soul, jazz és blues műfajok tökéletes keverékével kínál mámorító zenei élményt az érdeklődőknek.

A jó zene mellett a sepsiszentgyörgyi Borbrigád által kínált borok, a Homoródalmási Kézműves Sajtok termékei és a Vendelin Vendéglő ínycsiklandó ételei is várják a közönséget.

A fesztiválra a napi jegyek egységesen 40 lejbe kerülnek, melyeket a helyszínen, illetve elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »