Férfiak 40 a Mi Hazánk nyugdíjprogramjában

Férfiak 40 a Mi Hazánk nyugdíjprogramjában

A közelmúltban készítettünk interjút Toroczkai Lászlóval, melyben beszélgetésben a legfontosabb családjogi illetve férfijogi kérdésekből tekintettünk át néhányat. A férfiakat diszkrimináló Nők 40 program kapcsán is kérdeztük a Mi Hazánk elnökét, aki kérdésünkre elmondta, hogy indokoltnak gondolja a 40 év munkaviszony utáni korkedvezményes nyugdíj lehetőségének kiterjesztését a férfiakra is.

A Férfihang által kezdeményezett társadalmi párbeszéd eredményének is betudhatjuk, hogy Erős Erzsébet, a Mi Hazánk képviselőjelöltje, egyben a nyugdíjas kabinet szervezője nyugdíjprogramjuk ismertetése során kijelentette, “a nehéz fizikai munkát végző férfiak idős korukra már nem tudnak úgy helyt állni. Ezt figyelembe kell venni”, ezért a Mi Hazánk a Nők 40 program mellett diszkriminációtól mentesen a férfiaknak is megadná ugyanazt a választható kedvezményt. Emellett Erős Erzsébet a “kommunista luxusnyugdíjak” visszavonásának szükségességéről is szót ejtett, továbbá részletesebben beszélt a párt differenciált nyugdíjrendszer kialakításáról szóló programtervezetéről. Ez férfijogi szempontból is jelentőségteljes, hiszen a tervezet szerint az alapnyugdíjon felül további juttatásokat kapnának azok, akik több gyermeket neveltek fel, az egészségügyben láttak el feladatokat, veszélyes munkakörben dolgoztak, illetve több időt töltöttek munkában. Mivel az utóbbi két körülmény főként a férfiak munkaéletére jellemző, így a differenciált nyugdíjrendszer olyan pozitív változást eszközölhetne, amely nem feledkeznek meg a férfiak társadalmi érdemeiről sem.

Hírdetés

A magyar férfimozgalom folyamatosan hangoztatja, a férfiak megbecsülése nélkül nem képzelhető el az ország hosszú távú jövője. A Toroczkai László pártelnökkel folytatott párbeszéd és az Erős Erzsébet által frissen bejelentett nyugdíjprogram is rámutat arra, hogy a férfiak érdek képviseltei a Mi Hazánk Mozgalomban olyan erős szövetségesre lelhetnek, amely pozitívan rezonál a férfiak felől érkező felvetésekre, azokat kész a társadalmi párbeszédben képviselni és akár programjában is valóra váltani.

Forrás:  A Magyar Jelen cikke


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »