Férfi röplabda Európa-liga – Az osztrákok legyőzésével csoportelsőként elődöntős a magyar válogatott

Férfi röplabda Európa-liga – Az osztrákok legyőzésével csoportelsőként elődöntős a magyar válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte az osztrák csapatot szombaton Érden az Európa-liga ezüst divíziójában, a csoportkör harmadik mérkőzésén.

A nemzeti csapat jövő szombaton Georgia otthonában zárja a csoportkört, amelyből az első két helyezett jut az elődöntőbe. A másik csoportból szinte biztosan Ciprus és Lettország szerepelhet a négy között, a sorrend majd a jövő keddi és szerdai, egymás elleni mérkőzéseiken dől el.

A magyar csapat előbb két hete Georgia ellen hazai pályán nyert simán 3-0-ra, majd múlt szombaton a mostani rivális otthonában nagy csatában, 3-2-re diadalmaskodott. Mindez azt jelentette, hogy a magyarok egy újabb sikerrel bebiztosíthatták a csoportelsőségüket.

A találkozó első szettjében a hazaiak ütőik, a csapatkapitány Horváth Kristóf, valamint Bögöly Gábor pontjaival hamar hárompontos előnyt építettek ki, de a vendégek Michael Czerwinski vezérletével 15-15-nél egyenlítettek.

Hírdetés

A hajrá előtt az osztrákok egymás után több ki nem kényszerített hibával segítették a magyarokat, akik ezt és Ambrus Bence jó teljesítményét kihasználva megszerezték a vezetést.

A második játszmában újra a székesfehérvári Ambrus volt a főszereplő, támadásból és blokkból is eredményes volt, a házigazda válogatott pedig tartotta előnyét a hozzá hasonlóan megfiatalított, egy kivétellel odahaza játszó osztrákokkal szemben. A hajrát ezúttal is megnyugtatónak tűnő előnnyel kezdték a mezőnyben többször is nagyot mentő és remekül sáncoló Horváthék, akik alig több mint egy óra után közel kerültek a tovább jutáshoz.

A harmadik felvonást a rivális kezdte jobban, a magyarok koncentrációjának visszaesését több védekezési figyelmetlenség, valamint helytartási hiba is jelezte. A folytatásban a hazaiak feladója, Keen Cameron újra egyre többször „találta meg” labdáival a centereket, a magyarok pedig Bögöly ászaival – ötpontos hátrányt ledolgozva – 16-16-nál egyenlítettek. Nem sokkal később Keen támadása, majd Ambrus blokkja ugrasztotta talpra a szép számú érdi közönséget, a magyarok pedig lélektani fölényüket kihasználva lezárták a 101 perces összecsapást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosaként Czerwinski 18 pontig jutott, a magyaroktól Horváth 15 pontot szerzett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »