Ferenc pápa ukrán fiatalokkal találkozott Lisszabonban

Ferenc pápa ukrán fiatalokkal találkozott Lisszabonban

Augusztus 3-án reggel a lisszaboni apostoli nunciatúrán a pápa üdvözölte ukrán fiatalok egy csoportját, és elmondta nekik, hogy osztozik fájdalmukban, és mellettük van az imádságban. A reggeli szentmisén pedig találkozott egy Lisszabonban néhány napja baleset következtében elhunyt, 62 éves francia hitoktató családtagjaival.

Ferenc pápa augusztus 3-án, csütörtökön reggel, mielőtt elhagyta volna a lisszaboni apostoli nunciatúrát, találkozott egy ukrán zarándokcsoporttal, akiket Gyenyisz Kolada, az ukrán kormány vallási szervezetekkel folytatott párbeszédért felelős tanácsadója kísért el.

A Szentszéki Sajtóközpont beszámolt arról, hogy miután meghallgatta a fiatalok megrendítő történeteit, a pápa elmondta nekik, hogy osztozik fájdalmukban, és mellettük van az imádságban. A találkozó harminc percig tartott; a végén Ferenc pápa és a fiatalok együtt mondták el a Miatyánkot a meggyötört Ukrajnára gondolva.

„A pápa figyelt, mindannyiukat meghallgatta, letörölte a könnyeiket, együtt sírtak és imádkoztak a békéért” – mondta el Roman Demush görögkatolikus pap, aki elkísérte a fiatalok csoportját a pápával való találkozásra.

Hírdetés

Az ukrán fiatalok szimbolikus ajándékokat adtak át a pápának, „búzát, kenyeret, vizet, annak jeleként, hogy ma Ukrajnában nemcsak az orosz bombáktól, hanem az éhségtől is meg lehet halni” – tette hozzá.

Ugyancsak 3-án délelőtt a nunciatúrán bemutatott szentmisén egy másik fontos találkozóra is sor került: egy 62 éves francia nő rokonaival találkozott Ferenc pápa. A francia hitoktató a világtalálkozóra érkezett Lisszabonba, és néhány nappal ezelőtt meghalt egy baleset következtében abban a házban, ahol lakott.

Forrás: Vatikáni Rádió olasz nyelvű szerkesztősége

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »