Ferenc pápa Twitter-üzenetei október 1-jén

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Ma a Gyermek Jézusról nevezett Szent Terézt, Kis Szent Terézt, a bizalom szentjét ünnepeljük. Október 15-én apostoli buzdítás jelenik meg az ő üzenetéről. Imádkozzunk Szent Terézhez és a Szűzanyához! Kis Szent Teréz segítsen bennünket, hogy bizakodva éljünk, és dolgozzunk a missziókért.

*

Imádkozzunk a békéért, a meggyötört Ukrajnában és a háború sújtotta összes országban! Imádkozzunk a népek evangelizálásáért! Imádkozzunk a püspöki szinódusért is, mely ebben a hónapban tartja első közgyűlését az Egyház szinodalitásának témájáról!

Hírdetés

*

Ma kezdődik október, a rózsafüzér és a missziók hónapja. Biztatok mindenkit, hogy tapasztalja meg a rózsafüzér imádkozásának szépségét, szemlélje Máriával Krisztus misztériumait, és kérje Mária közbenjárását az Egyház és a világ szükségleteiért.

*

A bűnös számára mindig van remény a megmenekülésre; a romlott számára azonban ez sokkal nehezebb. Hamis igenjei, elegáns, de képmutató tettetései és szokássá vált színlelései ugyanis olyanok, mint egy vastag „gumifal”, amely mögött a lelkiismeret megrovásaival szemben védekezik.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »