Ferenc pápa Twitter-üzenetei december 3-án

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Ma van a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Az ilyen állapotú emberek befogadása és bevonása az egész társadalmat segíti abban, hogy emberibbé váljon. Tanuljunk meg minden embert értékelni a maga tulajdonságaival és képességeivel, és senkit se zárjunk ki!

*

Izraelben és Palesztinában súlyos a helyzet. Elszomorító, hogy a fegyverszünetet abbahagyták. Kívánom, hogy az érintettek minél hamarabb új tűzszüneti megállapodást tudjanak kötni, és a fegyverektől eltérő megoldásokat találjanak, és próbáljanak a béke bátor útjain járni.

*

Hírdetés

Szeretnélek biztosítani benneteket imáimról a Fülöp-szigeteken történt ma reggeli merénylet áldozataiért, ahol bomba robbant szentmise közben. Lélekben közel vagyok a családokhoz, Mindanao amúgy is sokat szenvedő lakosságához.

*

Íme egy szép program adventre: lássuk meg Jézust, aki elénk jön minden testvérben, aki ránk szorul, és adjunk neki mindent, amit csak tudunk: meghallgatást, időt, konkrét segítséget.

*

A világnak olyan szövetségekre van szüksége, amelyek nem valaki ellen, hanem mindenki érdekében vannak. Sürgős kihívás, hogy a vallások jó példát mutassanak azzal, hogy együttműködnek: Őrizzük meg a teremtett világot és védjük meg közös otthonunkat; éljünk békében és mozdítsuk elő a békét!

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »