Ferenc pápa táviratot küldött az iraki elnöknek a bagdadi merénylet kapcsán

Ferenc pápa táviratot küldött az iraki elnöknek a bagdadi merénylet kapcsán

A Pietro Parolin bíboros államtitkár által aláírt táviratban Ferenc pápa kifejezte szomorúságát a Bagdad központjában január 21-én végrehajtott támadás miatt. A Szentatya imádkozik az áldozatokért. A terrortámadás több mint harminc ember halálát okozta.

Az Iraki Köztársaság elnökének, Barham Salihnak küldött táviratban a pápa elítéli az értelmetlen és brutális cselekedetet. A pápa imádkozik az elhunyt áldozatokért és családtagjaikért, a sérültekért és a segítséget nyújtókért. Kifejezi reményét, hogy mindenki továbbra is a testvériség, a szolidaritás és a béke jegyében küzd az erőszak ellen. Ferenc pápa a Mindenható Isten áldását kéri a nemzetre és az iraki népre.

A csütörtök reggeli bagdadi kettős öngyilkos merényletben, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalt magára, több mint 30 ember vesztette életét és mintegy 80-an sebesültek meg, akik közül többen súlyos állapotban vannak.

„A halál üzenetét akarták küldeni, ami talán az amerikai katonák országból való kivonulásához vagy a választási tervekhez kapcsolódik” – így nyilatkozott Louis Raphaël Sako káld pátriárka a Fides hírügynökségnek.

Hírdetés

Két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy használtruha-piacon, amely nagyon népszerű hely, különösen a reggeli órákban. A támadás a Tajarán tértől nem messze történt, ami a közelmúltban a magas megélhetési költségek és a korrupció miatt szervezett kormányellenes tüntetések helyszíne volt. Másfél éve nem történt hasonló eset: a fővárosban az utolsó öngyilkos merénylet 2019 júniusában történt egy síita mecsetben. Akkor 7 ember veszetette életét és 20-an sebesültek meg a támadásban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »