Ferenc pápa rózsafüzért vezet a békéért május utolsó napján

Ferenc pápa rózsafüzért vezet a békéért május utolsó napján

Ferenc pápa rózsafüzér imádságot vezet a békéért a római Santa Maria Maggiore-bazilikában május 31-én az Ukrajnában folyó háborúban és a világ zajló minden háborúban szenvedőkért. Az imádsághoz csatlakoznak a nagy nemzetközi kegyhelyek is.

Ferenc pápa rózsafüzér imádságot hirdetett a békéért, a remény jeleként az Ukrajnában és a világ számos pontján zajló háborúk következtében szenvedőkért. A hírt Jézus mennybemenetelének ünnepén, május 25-én jelentette be az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa sajtóközleményben.

A Mária-hónap lezárásaként Ferenc pápa a remény jelét kívánja nyújtani a világnak, amely az ukrajnai konfliktustól és sok más háború okozta erőszaktól szenved – olvasható a közleményben. Arra kérnek minden hívőt, hogy támogassák a Szentatyát a Béke Királynőjéhez intézett imában.

A pápa május 31-én, kedden este 6 órakor imádkozza a rózsafüzért Szűz Mária, a Béke Királynője szobra előtt a Santa Maria Maggiore-bazilikában. Virágkoszorút helyez a szobor lábai elé, valamint papírra leírt imaszándékát, majd a Szűzanyához fordul imájával.

A rózsafüzér imádságon jelen lesznek többek között közöttük olyan fiatalok, akik az elmúlt hetekben voltak elsőáldozók vagy részesültek a bérmálás szentségében, továbbá cserkészek, családok a római ukrán közösségből, a Marian Ardent Youth szervezet képviselői, a Vatikáni Csendőrség és a Pápai Svájci Gárda tagjai, valamint a Szűz Mária, Béke Királynőjéről elnevezett három római plébánia és a Római Kúria tagjai.

A tragikus eseményektől leginkább sújtottakhoz való közelség jeléül meghívtak az imádságra egy ukrán családot, valamint háborús áldozatok hozzátartozóit és tábori lelkészeket közösségeikkel.

Hírdetés

A május 31-i rózsafüzér imádsághoz csatlakoznak nagy kegyhelyek is a világ minden tájáról, valamint néhány olyan szentély is, amelyek a háború sújtotta vagy politikailag erősen instabil országokban találhatók. A kegyhelyeken Ferenc pápával egy időben imádkozzák a rózsafüzért a hívek, és élő közvetítésben bekapcsolódnak a római eseménybe.

A pápával együtt imádkoznak többek között az Isten Anyja-kegyhelyen, Ukrajnában; a Sayidat al-Najat (Üdvözülés Szűz Anyja) szír katolikus székesegyházban, Irakban; a Béke Szűz Anyja-székesegyházban, Szíriában; a Szűz Mária, Arábia Királynője-székesegyházban, Bahreinben; a Guadalupei Miasszonyunk kegyhelyén; a lourdes-i szentélyben; a Częstochowai Fekete Madonna kegyhelyén; a koreai vértanúk nemzetközi kegyhelyén; a loretói Szent Házban; Írországiban, a knocki Szűz Mária-kegyhelyen.

A Szentszék minden hivatalos csatornáján közvetítik Ferenc pápa rózsafüzér imádságát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »