Ferenc pápa részvéttávirata a súlyos görögországi vasúti szerencsétlenség kapcsán

Ferenc pápa részvéttávirata a súlyos görögországi vasúti szerencsétlenség kapcsán

Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával március elsején, szerdán délelőtt Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a február 28-án történt súlyos görögországi vasúti szerencsétlenség miatt, amelyben közelségéről és együttérzéséről biztosítja az érintetteket.

A Petrosz Sztefanu érseknek, a görög püspöki konferencia elnökének küldött távirat szerint „Ferenc pápa nagy szomorúsággal értesült a Larissza melletti vonatbaleset során történt halálesetekről és sérülésekről. A Szentatya imáiról biztosítja mindazokat, akiket ez a tragédia érintett. Az elhunytak lelkét a Mindenható Isten szerető irgalmába ajánlja, őszinte részvétét fejezi ki a szeretteiket gyászoló családoknak. A sérülteknek, a mentésben segédkezőknek és mindazoknak, akik segítséget nyújtanak, Őszentsége áldását adja az Úrban való erő és szolidaritás zálogaként”.

*

Hírdetés

Súlyos vasúti szerencsétlenség történt február 28-án, kedd éjjel Görögországban, amikor egy személyvonat és egy tehervonat rohant egymásba. A balesetben legalább negyvenen életüket vesztették, a hatóságok legalább 130 sérültet tartanak számon. A szerencsétlenség az ország középső részén található Larissza városától nem messze történt az Athén–Szaloniki vasútvonalon, a fővárostól mintegy 380 kilométerre északra. Szakértők feltételezik, hogy a két vonat 70-80 kilométer/órás sebességgel rohanhatott egymásba.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »