Ferenc pápa látogatása alkalmából a tévében

Ferenc pápa látogatása alkalmából a tévében

Élő közvetítésekkel, egy új ismeretterjesztő sorozattal és a lelki felkészülést elősegítő, gazdag vallási műsorkínálattal készül a közmédia a katolikus egyházfő április 28. és 30. közötti budapesti lelkipásztori látogatására. Az eseményt megelőző műsorokról Barlay Tamás, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője beszélt az M1 aktuális csatornán.

Minden nyilvános programot élőben közvetít az M1, a Duna és a Kossuth Rádió Ferenc pápa magyarországi látogatásáról. A Szentatya érkezéséig ismeretterjesztő- és vallási műsorok nyújtanak betekintést a katolikus egyház múltjába és jelenébe, amelyekből mélyebben megismerhető a Vatikán elzárt világa, az Apostoli Szentszék, valamint a katolikus egyházfő és az ő mindenkori jelentősége. Krisztus a jövőnk címmel Magyarország és a Szentszék közös történetéről új sorozat is készült, amely húsvétvasárnaptól lesz látható minden hétköznap az M1 aktuális csatornán, a Dunán, a Duna Worldön és az M5 kulturális csatornán is – mondta az M1-en Barlay Tamás, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője.

Hírdetés

A 15 epizódból álló sorozatban neves szakértők segítségével mutatják be a vatikáni állam és hazánk közös évszázadainak fontosabb eseményeit, illetve felidézik a korábbi magyaroroszági pápalátogatásokat. Erhardt Ágoston a széria szerkesztője, amelynek részeit hazánk mellett Rómában is forgatták.

A történelmi jelentőségű vallási eseményre való lelki felkészülést az új sorozat mellett a közmédia sokszínű műsorkínálata is támogatja állandó vallási műsoraival, valamint az alkalomhoz illő, kereszténységről szóló dokumentum- és játékfilmekkel.

„A Mindennapi című reggeli, napindító műsorunk már a ráhangolódás szellemében telik, megjelennek benne a Szentatya katekizmusai, valamint az általános kihallgatások alkalmával elmondott tanításai is, annak érdekében, hogy nézőink jobban belehelyezkedhessenek Ferenc pápa gondolatvilágába” – hangsúlyozta a televíziós szerkesztő, hozzátéve, hogy a püspöki konferencia sajtótájékoztatóján Michael Wallace Banach apostoli nuncius nyomatékosította, hogy ez az első olyan alkalom, amikor Ferenc pápa – Olaszországon kívül – visszatért egy olyan országba, ahová már korábban ellátogatott.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »