Ferenc pápa közelségének jele – Krajewski bíboros Ukrajnában megnyit egy menekülteket befogadó házat

Ferenc pápa közelségének jele – Krajewski bíboros Ukrajnában megnyit egy menekülteket befogadó házat

Konrad Krajewski bíboros szeptember második felében ismét Ukrajnában tartózkodik, hogy elvigye a Szentatya vigasztalását a háborútól szenvedő lakosságnak, és hogy megnyisson egy menedékházat, ahol nőket és gyermekeket fogadnak be.

A házat a konfliktus kitörése óta építették a bombázott területekről elmenekülő emberek számára, akik nem akarták elhagyni az országot, és Lvivben (Lembergben) kerestek menedéket; az építkezéshez különböző adományozók járultak hozzá, köztük jelentős mértékben a Szentatya is a Szeretetszolgálat Dikasztériumán keresztül.

Egyedülálló anyák gyermekeikkel és hajléktalan nők kapnak elhelyezést a szobákban. Egy étkezőt is terveztek a rászorulók számára a létesítményen belül, hogy meleg ételt és barátságos helyet biztosítsanak számukra. A menedékházat az Albertina Nővérek fogják vezetni, ők gondoskodnak a vendégekről.

Lvivben szeptember 19-én támadás érte az ukrán karitász egyik épületét, amelyet sokszor használtak a Ferenc pápa által az ukrán lakosságnak küldött segélyek, például a legelszigeteltebb területekre küldött áramfejlesztők raktáraként. Krajewski bíboros így nyilatkozott az esetről: „Szomorúsággal tölt el, ami Lvivben történt a Caritas-Spes raktára elleni támadással. A támadással a szenvedő emberek megsegítésének lehetőségét akarták elvenni.”

A folyamatos bombatámadások ellenére a karitatív szolgálat vezetője személyesen  nyitja meg Ferenc pápa nevében a menedékház épületét, a támogatás és a közelség jeleként konfliktus következtében menekülni kényszerülő sok ember számára, és átadja a Szentatya apostoli áldását.

Hírdetés

Az Ukrajnában töltendő napok során a menekülteket befogadó különböző közösségeket is meglátogatja, köszönetet mond az önkénteseknek és mindazoknak, akik az otthonuktól távol élő, szenvedő és rászoruló lakosságnak segítenek.

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »