Ferenc pápa júliusi imaszándéka a betegek lelkipásztori gondozásáért

Ferenc pápa júliusi imaszándéka a betegek lelkipásztori gondozásáért

Ferenc pápa júliusi imaszándéka: imádkozzunk, hogy a betegek kenetének szentsége közvetítse az Úr erejét az abban részesülőknek és szeretteiknek, és egyre inkább az együttérzés és a remény látható jelévé váljon mindenki számára. A Szentatya erről szóló videoüzenetét július 2-án tették közzé.

Ferenc pápa a videóban így fogalmazott: „Ebben a hónapban a betegek lelkipásztori gondozásáért imádkozunk.

Amikor a pap felkeres egy személyt, hogy kiszolgáltassa a betegek kenetét, nem feltétlenül az élettől segít neki búcsút venni. Ha így gondolkodunk, az azt jelenti, hogy minden reményt feladunk, és természetesnek vesszük, hogy a pap után jön a sírásó.

Emlékezzünk arra, hogy

Ha az ember nagyon beteg, tanácsos a betegek kenetét feladni neki. Ha idős emberről van szó, akkor jó, ha megkapja a betegek kenetét.

Imádkozzunk azért, hogy a betegek kenetének szentsége adja meg az Úr erejét azoknak az embereknek, akik azt megkapják, és szeretteiknek, valamint váljon mindenki számára egyre inkább az együttérzés és a remény látható jelévé” – mondta a videóban Ferenc pápa.

Az Egyház hiszi és vallja, hogy a pap segítséget nyújt a betegek kenetének kiszolgáltatásával, ami egy szentség, és vigaszt nyújt a betegségben szenvedőknek és szeretteiknek.

Hírdetés

A videó, amely Ferenc pápa e havi imaszándékát kíséri, két amerikai egyházmegyében készült: az allentowni egyházmegyében és a Los Angeles-i főegyházmegyében. A videó rávilágít e szentség kiszolgáltatásának különböző helyzeteire. Két – a betegek életkora és klinikai helyzete miatt – látszólag nagyon eltérő történet fonódik össze, de egyesíti őket a szentség kegyelme és a hozzátartozók szeretete, akik a betegek köré gyűlnek.

Frédéric Fornos SJ, a Pápa Imavilághálója – Imaapostolság nemzetközi igazgatója hangsúlyozta, hogy bár sokan újra felfedezték a betegek kenete mélységét, még mindig gyakran úgy értelmezik, mint a halálra való felkészítést. Ezért Ferenc pápa azt kívánja, hogy

„A beteg ember nincs egyedül; a pappal és a jelen lévő emberekkel az egész keresztény közösség támogatja őt imával, táplálva az illető hitét és reményét, és biztosítva őt és családját arról, hogy nincsenek egyedül szenvedésükben. Mindannyian ismerünk beteg embereket, imádkozunk értük, és ha úgy gondoljuk, hogy súlyos betegséggel néznek szembe – vagy esetleg idősek egyre bizonytalanabb állapotban –, bátran ajánljuk nekik, hogy éljék meg a vigasztalás és a remény e szentségét” – buzdított Frédéric Fornos.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó és videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »