Ferenc pápa is küldött segélyt a földrengés sújtotta Törökországnak és Szíriának

Ferenc pápa is küldött segélyt a földrengés sújtotta Törökországnak és Szíriának

A pápa Twitter-fiókján keresztül kéri a hívek folyamatos imáit a február 6-i, pusztító törökországi és szíriai földrengés áldozataiért és családjaikért, továbbá konkrét segítségnyújtásra buzdít. A Szentatya a Szeretetszolgálati Dikasztériumon keresztül elsőként pénzügyi támogatást nyújtott, továbbá termo- és melegruha küldeményt juttatott a menekülttáborokba.

„Ne feledkezzünk meg azokról, akik a földrengés miatt szenvednek Törökországban és Szíriában. Továbbra is imádkozzunk az áldozatokért és szeretteikért, és segítsük konkrétan is a túlélőket. Az Úr adjon vigasztalást a szörnyű tragédia által érintett embereknek” – olvasható a pápa Pontifex nevet viselő Twitter-fiókjában kilenc nyelven. A Szentatya közelségét fejezi ki a szörnyű katasztrófa által sújtott törökországi és szíriai emberek ezreinek. Az elhunytak száma az eddigi adatok szerint már meghaladja a 45 ezret, humanitárius katasztrófa folyik a térségben. Ferenc pápa február 12-én, a vasárnapi Úrangyala imádsága alkalmával az egész világhoz szólva tényleges támogatást kért a „földrengés sújtotta nép fájdalmainak enyhítésére”.

Az MSC Aurelia nevet viselő hajó február 15-én hagyta el Nápoly kikötőjét és két nappal később érkezett meg a törökországi İskenderun városába, a fedélzetén az olasz kormány és más, nem kormányzati szervezetek segélyével, köztük a vatikáni adománnyal. Konrad Krajewski bíboros, a Szeretetszolgálati Dikasztérium prefektusa személyesen vitte el a pápa adományát Nápolyba, amelyet a törökországi Kilis menekülttáborának szán, 60 km távolságra a szíriai Aleppótól. Itt az elosztást egy olasz non profit szervezetre, a Francesco Rava Alapítványra bízták, amely már régóta jelen van a térségben több ezer menekült helyzetén segítve élelemmel és szállással. A kilisi tábor a szíriai háború kitörése óta immár 60 ezer menekültet fogad be, a földrengés azonban tovább súlyosbította a helyzetet, és folyamatosan érkeznek a bajba jutottak.

Hírdetés

Konrad Krajewski bíboros ezenkívül pénzügyi támogatást juttatott Szíriának az apostoli nunciatúrán keresztül, amelyet helyben fognak felhasználni, támogatva a sok éve háborútól, most pedig a földrengéstől is szenvedő lakosságot.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »