Ferenc pápa hazaindult Mongóliából

Ferenc pápa hazaindult Mongóliából

Ferenc pápa szeptember 4-én reggel befejezte 43. nemzetközi apostoli útját, amely augusztus 31-én vette kezdetét. Az út történelmi, hiszen a Szentatya az első katolikus egyházfő, aki az ázsiai országba látogatott.

A Szentatya miután hétfőn délelőtt találkozott a karitatív szervezetek munkatársaival, és megáldotta az Irgalmasság Házát, Ferenc pápa autóval az ulánbátori Dzsingisz kán nemzetközi repülőtérre utazott, hogy búcsút vegyen Mongóliától.

Megérkezésekor a Szentatyát Batmunkh Battsetseg külügyminiszter, és a helyi delegáció tagjai búcsúztatták. Ezt követően az A330/ITA Airways repülőgépe Ferenc pápával a fedélzetén 12.03-kor (római idő szerint 6.03-kor) szállt fel. A repülőgép várhatóan 17.20-kor (római idő) érkezik meg a római Leonardo da Vinci Fiumicino nemzetközi repülőterére.

A Szentatya felszálláskor az alábbi táviratot küldte Uhnágín Hürelszühnek, Mongólia elnökének.

Hírdetés

Apostoli utam végén Rómába visszatérve, szeretném még egyszer kifejezni mélységes hálámat önnek, a mongol hatóságoknak és a mongol népnek a szívélyes fogadtatásért és a nagylelkű vendégszeretetért, amellyel az elmúlt napokban fogadtak.

Forrás: Vatikáni Sajtóközpont

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(ki)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »