Ferenc pápa Eperjesre érkezett

Ferenc pápa Eperjesre érkezett

Ferenc pápa kedd délelőtt megérkezett Eperjesre, ahol szentmisét celebrál. Innen az útja visszavezet Kassára, a keleti metropoliszon belül is a hírhedt nyomornegyedbe, a Luník IX-re, ahol a helyi roma közösség tagjaival találkozik.

Eperjes Szlovákia harmadik legnagyobb városa. Az Aranyszájú Szent János liturgia 10.30-tól 12.30-ig tart az eperjesi városi sportcsarnok előtt.

Az egyházfő Eperjesen homíliát, vagyis szentírás-magyarázó beszédet mond. Innen az útja visszavezet Kassára, a keleti metropoliszon belül is a hírhedt nyomornegyedbe, a Luník IX-re, ahol a helyi roma közösség tagjaival találkozik. A program a Szalézi Közösségi Központ előtt zajlik.

Hírdetés

A városban aztán 17:00-kor Ferenc pápa a Lokomotíva stadionjában fiatalokkal találkozik, ahol beszédet is mond majd. A hivatalos program 16.45-kor kezdődik.

„Megemlékezünk Boldog Anka Kolesárováról, egy fiatal szlovák nőről, akit a második világháborúban egy szovjet katona ölt meg. Anka Kolesárovát 2018. szeptember 1-jén a Lokomotíva stadionban avatták boldoggá” – tájékoztatott Ferenc pápa szlovákiai látogatásának előkészítő bizottsága.

Az egyházfő még este visszarepül Pozsonyba.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »