Ferenc pápa elítélte a kitelepítettek elleni barbár támadást Kongóban

Ferenc pápa elítélte a kitelepítettek elleni barbár támadást Kongóban

Február 2-án hajnalban fegyveresek támadták meg az országon belül kitelepítetteknek létrehozott menekülttábort a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén. Legalább hatvan ember, köztük sok gyermek életét vesztette, sokan megsebesültek.

Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár táviratot küldött Félix Tshisekedinek, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökének, amelyben kifejezte Ferenc pápa megdöbbenését a Codeco fegyveres csoport február 2-i támadása miatt, amelyet a Plaine Savo menekülttáborban élő kitelepítettek ellen hajtottak végre. Legalább hatvan ember, köztük sok gyermek életét vesztette, és több mint negyvenen megsebesültek.

Parolin bíboros tolmácsolta, hogy a Szentatya „kéri az irgalmasság Atyját, hogy fogadja be békességébe és világosságába az elhunytakat, és adjon vigasztalást az elvesztésüket gyászolóknak”. „A gyógyulás és vigasz isteni ajándékaiért könyörög a sebesültek és a gyászolók számára, akiknek lelki közelségét és mély együttérzését fejezi ki.”

Hírdetés

A Szentatya imádkozik, hogy az Úr adjon bátorságot és erőt a gyászoló családoknak, valamint mindazoknak, akik az áldozatok megmentésében segítenek. Határozottan elítélte „ezt az aljas és barbár cselekedetet, amely nagy szenvedés és pusztítás forrása az ország számára”. A pápa a béke és a testvériség ajándékát kérte a nagy szenvedésekkel sújtott térség számára, és Isten áldását kérte az egész kongói népre.

Forrás: Vatikáni Rádió; Vatican News

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »