Ferenc pápa a római Mária-ikon előtt hálát adott portugáliai apostoli útjáért

Ferenc pápa a római Mária-ikon előtt hálát adott portugáliai apostoli útjáért

Augusztus 7-án reggel, néhány órával a Portugáliából való visszatérése után a Szentatya – szokásának megfelelően – ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy a Salus Populi Romani (a római nép megmentője) ikon előtt imádsággal fejezze ki háláját a Szűzanyának 42. apostoli útja és a lisszaboni ifjúsági világtalálkozó sikeréért – közölte a Szentszéki Sajtóközpont hétfőn délelőtt.

A Szentatya augusztus 2-án, Portugáliába való elindulása előtt is ellátogatott a Santa Maria Maggiore-bazilikába, és Róma leghíresebb Mária-ikonja előtt imádkozva a Szűzanya oltalmába ajánlotta 42. apostoli útját és a világtalálkozón részt vevő sok ezer fiatalt.

Ferenc pápa portugáliai apostoli látogatása volt a 42. külföldi útja, hivatalba lépése óta. A pápa a 37. katolikus ifjúsági világtalálkozóra érkezett Lisszabonba augusztus 2-án.

*

Hírdetés

A Salus Populi Romani (a római nép megmentője) ikont az Örök Város egyik legrégebbi és legértékesebb ikonjának tartják. Másolata minden ifjúsági világtalálkozón – a pápával való találkozások alkalmával – központi helyet kap, a világesemény keresztjével együtt.

Ferenc pápa 2013-ban, nem sokkal pápává választása után tett először látogatást a Salus populi romani Mária-kegykép előtt, a jezsuita szerzetesek évszázados szokását követve, akik misszióba indulás előtt imádkoztak a Mária-ikon előtt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »