Fenyegetést kapott két iskola Besztercebánya megyében

Fenyegetést kapott két iskola Besztercebánya megyében

Fenyegetést kapott két iskola Besztercebánya megyében csütörtökön. A fenyegetés e-mailben érkezett – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ügyet azonnal a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) vette át.

„A bejelentést követően a rendőrség azonnal megtette a szükséges intézkedéseket a diákok és az alkalmazottak védelme érdekében. Intenzíven dolgozunk az ügyön, további információkat akkor közlünk, ha ezt a nyomozás lehetővé teszi” – közölte Bárdyová.

A napokban megfenyegetett Pozsony megyei iskolákkal kapcsolatban elmondta, egyelőre nem igazolódott be, hogy valós terrorcselekmény fenyegetne.

Hírdetés

„Továbbra is készenlétben van a rendőrség minden érintett egysége, és dolgoznak az iskolák elleni lehetséges támadás megakadályozásán” – tette hozzá a szóvivő.

Belügyminisztérium: Súlyos büntetés jár a robbantással fenyegetőzésért

A robbantással való fenyegetőzés bűncselekménynek minősül, és több év szabadságvesztés szabható ki miatta – figyelmeztetett a belügyminisztérium annak kapcsán, hogy a napokban több iskola is ilyen fenyegetést kapott.

„Közösen az oktatási minisztériummal és más intézményekkel fokoznunk kell a felvilágosító munkát arról, hogy az összes ilyen eset nemkívánatos, és a társadalom hogyan tud hozzájárulni a megakadályozásukhoz” – jelentette ki Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »