Femen-ringyóból lett jobboldali (?) milíciavezetőt vette őrizetbe Brazíliában (16+)

Femen-ringyóból lett jobboldali (?) milíciavezetőt vette őrizetbe Brazíliában (16+)

A brazil szövetségi rendőrség őrizetbe vette a 300 do Brasil nevű, az ügyészség által fegyveres milíciának minősített jobboldali szervezet Sara Winter néven ismert vezetőjét Brazíliavárosban – közölte a latin-amerikai állam sajtója hétfőn.

A rendvédelmi hatóság megkeresésre közölte, hogy nem kommentálja bírósági döntések végrehajtását. Az elfogatóparancsot Alexandre de Moraes, a legfelsőbb bíróság egyik tagja adta ki Winter ellen, akit valódi nevén Sara Fernanda Giromininek hívnak.

Winter, aki ellen egy hamis híreket gyártó hálózat miatt nyomoznak, Jair Bolsonaro elnök elkötelezett híve.

Miután a szövetségi rendőrség három hete hat brazil tagállamban házkutatásokat hajtott végre, az aktivista Twitter-oldalán egy felvételt tett közzé, amelyen megfenyegette Moraest. A videón megfogadta, hogy üldözni fogja, és pokollá teszi a bíró életét. Már korábban is azzal fenyegetőzött, hogy megüti a bírót.

Hírdetés

Hétfői Twitter-üzenetében őrizetbe vételéről azt írta, hogy "most már hivatalos: Jair Bolsonaro támogatása bűncselekménynek számít".

Az ügyészség fegyveres milíciának minősítette a Winter vezette csoportot. Az egykori feministából lett abortuszellenes aktivista azt állítja, hogy Ukrajnában kapott kiképzést.

A brazíliavárosi kormányzó szombaton már feloszlatott egy radikális Bolsonaro-hívekből álló tábort a fővárosban. Erre Winter vezetésével egy húszfős csoport megpróbálta megrohamozni a kongresszus épületét. Egy másik csapat tűzijáték-rakétákat lőtt ki a legfelsőbb bíróságra.

Két hete a 300 do Brasil tagjai fehér maszkokban fáklyás felvonulást tartottak a törvényszék előtt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »