Felvidéki magyar karatesikerek és Vb, illetve Eb-kijutás a szlovák országos bajnokságon – Eredmények

Felvidéki magyar karatesikerek és Vb, illetve Eb-kijutás a szlovák országos bajnokságon – Eredmények

Április 16.-án ismét két felvidéki érdekeltségű karate klub képviselte a magyar színeket a 16. Nyílt Shito ryu Karate stílus szlovák Országos Bajnokságon. Először volt ilyen kiemelt szintén a karate verseny része a Kobudo (bottal való) formagyakorlatok versenye.

A Taiyó karate klub 15 versenyzővel, a dunaszerdahelyi Ippon Karate Klub pedig 4 versenyzővel vett részt Nagysurányban a Shito ryu országos bajnokságon, ahol nemcsak az éremszerzés, hanem a Varasdi (Varaždín) Európa- és Világbajnokságra való kijutás is növelte a tétet. A versenyen 28 klub 186 versenyzője vett részt, tehát színvonalas mezőny gyűlt össze.

Hírdetés

Összesítésben az összes résztvevő klub közül a felvidéki Taiyó Karate Klub Gúta a 8. helyen végzett 3 arany, 4 ezüst és 8 bronzérem megszerzésével. Ezzel több kategóriában is sikerült kijutnunk a Világbajnokságra és az Európa bajnokságra is.

Ebben az évben a klubnak a szigetszentmiklósi  nemzetközi verseny, a Trencséni Szlovák Kupa és a pozsonyi felnőtt országos bajnokság után ez volt a negyedik versenye két év Covid szünet után. Jövő héten kerületi versennyel folytatódnak a küzdelmek.

Érdekesség, hogy a Majster’s kumite döntőt a klub két edzője (a két testvér, Samu Lóránt és Samu István) bunyózta. Most Samu Lóránt volt eredményesebb (3:2).

Eredmények:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »