Felújították a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvodát

Felújították a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvodát

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentelte meg a hosszas munkálatok eredményeként kívül és belül teljesen megújult kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Teleki utcai tagóvodáját június 13-án.

A közel száz éves épületet a városban csak „kastélyoviként” ismerik az ott élők. Méltán vívta ki magának ezt a nevet, hiszen a műemlék épület szépsége töretlenül hordozza magán kora építészeti jegyeit, megőrizve ezzel a múlt egy részét. A felújításra a Katolikus Egyház Óvodafelújítási Programja révén kerülhetett sor, melynek keretében a Teleki utcai óvoda 350 millió forintból újult meg; további 300 millió forintból pedig a Szent Imre utcai óvoda épületét korszerűsítik majd, ahol új csoportszoba és öltözők kialakítása is a tervek között szerepel.

A Teleki utcai épület átadóján Bábel Balázs érsek szentelte meg az óvodát, amely ezzel hivatalosan is megnyitotta kapuit a gyerekek előtt. Nagy összefogás segítette, hogy az egy év alatt szinte a főfalakig lebontott épület régi pompájában, ám modern belsővel, minden gyermek álmaihoz illő udvarral ismét óvodaként működhessen. A kivitelezők mellett a teljes óvodai munkaközösség is aktívan kivette a részét a munkákból.

Hírdetés

A vendégeket az óvodások néptánccal és vidám műsorral fogadták, melyet az intézmény igazgatója, Papp Zsolt nyitott meg az iskola néptáncoktató művésztanárával, Lukácsné Haránt Eszterrel közös tánccal. Boricsné Józsa Ildikó, az óvoda vezetője örömét és köszönetét fejezte ki az óvoda megszépüléséért, a pályázati támogatásért. Mint mondta, ezzel új perspektíva nyílik, a gyermekek jóllétéhez, egészséges, harmonikus és családias környezethez, a gyermekközpontú neveléshez pedig minden feltétel megvalósulni látszik.

Szöveg: Hornyák Ildikó

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye; Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »