Feltételes szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték František Imreczét, a pénzügyőrség volt igazgatóját

Feltételes szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték František Imreczét, a pénzügyőrség volt igazgatóját

František Imreczét, a pénzügyőrség volt igazgatóját korrupció miatt összesen három év feltételes szabadságvesztésre ítélték öt év próbaidővel.

Emellett 202 000 eurós pénzbüntetést kapott, amelyet ha nem fizet be, három év börtönbüntetésre számíthat – döntött csütörtökön a bazini Speciális Büntetőbíróság bírónője, aki enyhén módosított formában jóváhagyta a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze és Imrecze között megkötött vádalkut. A döntés jogerős.

Imreczét továbbá hat évre eltiltották a közigazgatáson belül végzett tevékenységektől. Ezenkívül nem találkozhat és nem léphet kapcsolatba a büntetőeljárásban szereplő személyekkel. Évente egyszer, a próbaidő alatt részt kell vennie a Speciális Büntetőbíróság korrupciós bűncselekményekkel foglalkozó főtárgyalásán vagy nyilvános ülésén.

Hírdetés

Pamela Záleská egyesbíró elmondása szerint a jóváhagyott büntetés mértéke az alsó határon van. Hangsúlyozta, hogy a pénzbüntetés összege az Imrecze által megtartott összeg négyszerese. Egyúttal arra is rámutatott, hogy a pénzügyőrség volt vezetője súlyos bűncselekmények felderítésében segít.

Imrecze több ügyben is együttműködik a bűnüldöző szervekkel. A vádalku a Vámszedőként (Mýtnik) ismert üggyel kapcsolatos. Imreczet kenőpénz többszöri elfogadásában találták bűnösnek. Miután 2018-ban lemondott a pénzügyőrség vezetői pozíciójáról, arra kérte Michal Suchoba vállalkozót, hogy adjon pénzjutalmat a pénzügyőrség egyes alkalmazottainak, amiért támogatták az Allexis társaság projektjeinek megvalósítását.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »