Felrúgta a megállapodást a kormány, Karácsony Gergely elkaszálja az atlétikai vébét

Felrúgta a megállapodást a kormány, Karácsony Gergely elkaszálja az atlétikai vébét

A Fővárosi Közgyűlés szeptember elsejére kitűzött ülésén Karácsony Gergely az atlétikai világbajnokság fővárosi támogatásának visszavonását terjeszti elő – közölte a főpolgármester csütörtökön.

Karácsony Gergely Facebookon közzétett videójában a bejelentést azzal magyarázta, hogy a magyar kormány megszegte azt a 2019-es megállapodást, melynek értelmében a kormány támogatja a Diákváros program megvalósítását, cserébe Budapest hozzájárul az atlétikai vébéhez. Mivel azonban a kormány inkább a kínai Fudan-egyetemet hozná létre a Diákváros helyett, Karácsony szerint eljött az idő arra, hogy a főváros válaszoljon a megállapodás megszegésére.

Hírdetés

Azt javaslom, hogy Budapest főváros vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt. Tudja meg ország-világ, hogy milyen kormánya van Magyarországnak, és tudja meg Orbán Viktor és kormánya, hogy nem lehet felrúgni a megállapodásokat.

A főpolgármester szerint „ezer okuk” lett volna a megállapodás felmondására, de ők kitartottak mellette, ellenben a kormánnyal, ami felrúgta az egyezséget.

A kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint a magyarországi közérdek, nekik fontosabb a kínai magánegyetem, mint az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatása – fogalmazott a főváros vezetője.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »