Félrevezette a rendőrséget a 16 éves lány: senki nem akarta az autójába kényszeríteni

Félrevezette a rendőrséget a 16 éves lány: senki nem akarta az autójába kényszeríteni

Félrevezette a rendőrséget a 16 éves lány: senki nem akarta az autójába kényszeríteni

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság hatóság félrevezetésének bűntette miatt eljárást kezdeményezett egy fiatalkorúval szemben.

Hírdetés

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kényszerítés bűntettének gyanúja miatt folytatott eljárást egy 16 éves lány feljelentését követően ismeretlen tettessel szemben, mert egy férfi az autójába akarta kényszeríteni a fiatal lányt.

A rendőrkapitányság nyomozói a fiatalkorú sértett, valamint a tanúk által elmondott elsődleges adatok, illetve a bűncselekmény kiemelt súlyára tekintettel, nagy erőkkel kezdték meg a cselekmény elkövetőjének beazonosítását. Ennek során a nyomozók a bűncselekmény helyszínén és annak környezetében, valamint a szomszédos községben adatgyűjtést folytattak, tanúkat kutattak fel, illetve intézkedtek személyi és tárgyi bizonyítékok beszerzésére.

A hasonló esetek megelőzése érdekében kiterjesztett bűnügyi, valamint rendészeti intézkedéseket vezettek be a környező településeken.

Az alapos és minden részletre kiterjedő büntetőeljárás során a nyomozók megállapították, hogy a sértett és a tanúk által büntetőjogi felelősségük tudatában tett vallomások nem feleltek meg a valóságnak. Az érintettek folytatólagos kihallgatásaik során elismerték, hogy korábban a hatóság előtt valótlan nyilatkozatot tettek.

A kényszerítés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság – bűncselekmény hiányában – megszüntette, és a fiatalkorú sértettel, illetve két hamisan nyilatkozó tanúval szemben büntetőeljárást kezdeményezett.

A hasonló cselekménynek gondolt, a fenti ügyet követően néhány nappal később tett állampolgári bejelentés alapján indult nyomozást a rendőrkapitányság a beszerzett információk alapján, szintén bűncselekmény hiányában szüntette meg.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »