Felmérték, ki mennyire elégedett az EU-s országokban saját kapcsolataik minőségével

Felmérték, ki mennyire elégedett az EU-s országokban saját kapcsolataik minőségével

Nyitókép: MTI

A Statisztikai Hivatal és az Eurostat ezúttal azt mérte, mennyire elégedettek az uniós állampolgárok saját, személyes kapcsolataikkal, illetve azok minőségével.

A felmérés szerint 2022-ben Szlovákia állampolgárai a lehetséges 10 pontból 7,9 pontra ítélték meg elégedettségi szintjüket személyes kapcsolataikat illetően.  Ez enyhe csökkenésa legutóbbi, 2018-as hasonló méréshez képest.

A 0-tól (egyáltalán nem elégedett) 10-ig (teljes mértékben elégedett) terjedő skálán az uniós állampolgárok átlagosan 7,8-ra értékelték a személyes kapcsolataikkal való elégedettségüket, ami valamivel alacsonyabb a 2018-as 7,9-es értéknél.

Hírdetés

Az eredmények szerint 2022-ben Málta, Ausztria és Szlovénia lakosai mutatták a legmagasabb szintű elégedettséget, egyaránt 8,6-os átlagértékeléssel. Ezzel szemben Bulgária lakosai mutatták a legalacsonyabb elégedettségi szintet, mindössze 6 pontosat. A horvátok, görögök, szerbek, olaszok és magyarok is a legalacsonyabb értékelők közé tartoznak.

A szlovákiai 7,9-es érték a hetedik legmagasabb  az uniós országok között. A 2018-ban mért 8,2 ponthoz képest azonban enyhe visszaesést mutat.

A Statisztikai Hivatal és az Eurostat közös felmérése szerint az uniós országokban a nők valamivel elégedettebbek saját viszonyrendszerükkel (7,9), mint a férfiak (7,8).

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »