Felmérik az autóforgalmat

Felmérik  az autóforgalmat

A Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) megbízásából forgalmi vizsgálat indult tegnap országszerte: a társasághoz tartozó nemzeti, gyorsforgalmi, valamint autópályákon közlekedő járművek vezetőinek utazásuk kiindulási pontjáról, illetve a célállomásról kellett nyilatkozniuk a kérdezőbiztosoknak. Az akció megyénket is érinti.

A brassói regionális út- és hídügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a rendőrség és az infrastruktúráért felelős társaság képviselőiből álló csapatok Háromszéken is tevékenykedtek tegnap, a 11-es országúton egy Kézdivásárhely bejáratánál kialakított ellenőrző pontnál állították meg az arra haladó járműveket 8 és 12, illetve 14 és 18 óra között. A gépkocsivezetőknek arról kellett nyilatkozniuk, honnan indultak, hová tartanak, milyen gyakran teszik meg az érintett távot, de az utazás céljáról is kérdezték őket. A személyszállítást végző járművek vezetőinek az utasok számáról, a teherforgalmat bonyolítóknak pedig a szállítmányról kellett beszámolniuk. A válaszadás teljesen anonim, a sofőrök nevét, az autók rendszámát és más azonosító adatokat nem kellett megadni, a teljes procedúra pedig mindössze egy-másfél percet vett igénybe – ismertette a regionális igazgatóság.

Hírdetés

A felmérést ötévente végzi el az infrastruktúráért felelős társaság, a cél pedig az, hogy feltérképezzék a legfontosabb közlekedési folyosókon zajló forgalmat, illetve hogy beazonosítsák, mely szakaszokon szükséges bővítéseket, fejlesztéseket végrehajtani. Az akció a következő hetekben is folytatódik, a kijelölt útszakaszokon, illetve napokon ismét megállítják és lekérdezik a gépkocsivezetőket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »