Felmentette a bíróság a vesztegetés vádja alól Silvio Berlusconit

Felmentette a bíróság a vesztegetés vádja alól Silvio Berlusconit

Felmentette a bíróság csütörtökön Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt a tanú megvesztegetése vádja alól egy fiatalkorú prostituálttal kapcsolatos 2013-as bírósági ügy kapcsán.

A most 86 éves volt kormányfőt azzal vádolták, hogy 157 ezer eurót  fizetett Mariano Apicella olasz énekesnek azért, hogy hazudjon abban a 2013-as perben, amelyben azzal vádolták Berlusconit, hogy szexuális kapcsolatért cserébe pénzt adott egy éjszakai szórakozóhely 17 éves marokkói táncosnőjének.

Hírdetés

A bíróság egyben felmentette Apicellát is a kenőpénz elfogadásának, illetve hamis tanúzásnak a vádja alól elévülés miatt.

Apicella rendszeres vendégénekes volt a bunga-bunga néven ismert partikon. 2008 és 2009 között miniszterelnökként Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon több tucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzbeli juttatást kaptak. A botrány hozzájárult Berlusconi miniszterelnökként történt bukásához 2011-ben.

Berlusconit tavaly év végén felmentette bűncselekmény hiányában a korrupció vádja alól a partikkal összefüggésben egy sienai bíróság, Milánóban azonban még folyamatban van egy hasonló per.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »