Felfüggesztették a buzi lengyel papot, aki "férjhez akar menni"

Felfüggesztették a buzi lengyel papot, aki "férjhez akar menni"

Felfüggesztette papi hivatásának gyakorlása alól az illetéskes lengyel püspök Krzysztof Charamsát, miután a korábban a Szentszéknél dolgozó lengyel pap közvetlenül a családról szóló szinódus kezdetén tüntetően bejelentette, hogy homoszexuális – közölte szerdán a KAI lengyel katolikus hírügynökség.

A 43 éves, jelenleg Spanyolországban élő Charamsát már az október elején megtartott római sajtótájékoztató után kizárták a vatikáni Hittani Kongregáció soraiból.

A "partnerével" együtt tartott sajtóértekezleten ugyanis a pap bejelentette, hogy ő bizony a férfiakat szereti, és "homofóbiával" vádolta a Vatikánt.

A felfüggesztett pap az észak-lengyelországi Gdyniából származik.

Hírdetés

A területileg illetékes püspök azzal indokolta a felfüggesztésről szóló döntést, hogy ez "az egyházi tanítással ellentétes követelmények előtti védelmet" szolgálja.

Charamsa a "szexuális kisebbségekhez való viszonyulás átértékelésére" szólította fel a katolikus egyházat, és a lengyel sajtó által idézett nyilatkozata szerint "házasodni készül partnerével", megszegve ezzel az érvényes kánonjogi előírásokat.

A Gosc Niedzielny lengyel katolikus hetilap úgy értesült, Charamsa nem ért egyet felfüggesztésével, de "anyagi nehézségekre" (drága a sikosító, ugyebár) hivatkozva nem hajlandó Lengyelországba utazni, hogy püspökével "tisztázza" helyzetét.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »