Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére – de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért

Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére – de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért

Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség Törökbálint fideszes polgármesterére, Elek Sándorra önkormányzati ingatlanokkal összefüggő visszaélések miatt.

Hírdetés

Az érdi ügyészség hűtlen kezelés minősített esetével vádolta meg Elek Sándort.

A vádirat szerint a vádlott önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről. Az ügyészség szerint döntése miatt az önkormányzatot jelentős – azaz ötmillió forintot meghaladó, de ötvenmillió forintot el nem érő – vagyoni hátrány érte.

A vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint az eljárás során felmerült bűnügyi költség általa történő megtérítésére tett indítványt.

Elek Sándor mélyen áron alul juttathatta telkekhez munkatársait. A feljelentés szerint az egyik, négy és fél millió forintért eladott önkormányzati telekre később huszonnégymillió forintos jelzálogot jegyzett be a földhivatal.

A vád alá helyezett politikus közölte: „indulni fogok a jövő júniusi polgármester választáson”.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »