Felelősségtudatos vagyok és nem teszteltetem magamat

Felelősségtudatos vagyok és nem teszteltetem magamat

Ján Baránek politikai elemző ismét kifejezésre juttatta véleményét az országos teszteléssel kapcsolatban, mellyel összefüggésben felteszi a kérdést, hogy ha valóban „atombombának számít“ a koronavírus elleni harcban, vajon miért nem alkalmazzák más országok is. „Mert ekkora ökörséget egyetlen más nemzet sem venne be” – mondja a közösségi oldalán közzétett videóban.

– indítja gondolatmenetét.

Baránek felelőtlennek tartja a módot, amit a kormány választott: „El kell mondanom, hogy felelősségtudatos vagyok és nem megyek el a tesztelésre. A kormányfő kétségkívül komoly nyomást gyakorolt a kormányra, hogy ezt azt értelmetlenséget jóváhagyta.”

A politikai elemző emlékeztet rá, hogy a koronavírus új mutációival kell szembesülnünk, melyek jóval fertőzőbbek, mint az, amelyik a járványt kirobbantotta. „Ilyen időjárási viszonyok mellett tesztelésre sorban állni nemcsak képtelenség, hanem egyúttal felelőtlenség. Teljes mértékű felelőtlenség a hozzátartozóinkkal szemben is, mert hol lehet inkább megfertőződni, ha nem ott?

Hírdetés

Amennyiben valaki úgy véli, hogy a kétméteres távolság betartása megvédi, ez marhaság, az a szél irányától is függ, felesleges részleteznem.

Ráadásul kétméteres távolságot hamarabb tartanak a sífelvonókon, mert a síléceknek megfelelő hosszuk van, s az előttünk és mögöttünk lévőkének is, ott beszélhetünk kétméteres távolságról. Itt viszont nincsenek sílécek, csak ha elrendelnék, hogy azokkal álljunk be a sorba. Kár, hogy valaki nem tanácsolta neki, adja parancsba, hogy síléccel menjünk a tesztelőhelyekre,  lehet hogy el is rendelte volna, mint járványügyi óvintézkedést…

Igen, ironizálok és azt is megmondom, hogy miért. Mert sokan közülünk szót is fogadnának. Beállnának a sorba síléccel, biztosítandó a kétméteres távolságot, mert valaki elrendelte és ők megtennék, mert ők nem felelősségtudatosak” – olvashatjuk Ján Baránek véleményét.

(Felvidék.ma/ParlamentneListy.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »