Feldarabolt "szerelme" karjaival a folyóban találták meg a részeg Oleget, Le Penék kedvenc Napóleon-szakértőjét

Feldarabolt "szerelme" karjaival a folyóban találták meg a részeg Oleget, Le Penék kedvenc Napóleon-szakértőjét

A szentpétervári rendőrség letartóztatott egy ismert orosz tudóst, miután a hátizsákjában megtalálták nála egy nő karjaitt – írja a BBC.

Oleg Szokolov (Oleg Sokolov) részegen beesett a Mojka folyóba, miközben próbált megszabadulni áldozata maradványaitól. A rendőrök is így találták meg, a hátizsákjában pedig ott volt egy nő karja is.

Ezután mentek a lakására, ahol egy egykori tanítványa lefejezett holttestét találták meg. Az áldozat a hírek szerint Anasztázia Jescsenko (Anastasia Yeshchenko), egy 24 éves kutató, akivel Szokolov több művet is jegyzett közösen, és viszonyuk is volt.

A professzort ezután emberölés gyanújával letartóztatták a rendőrök.

Hírdetés

Oleg Szokolov egy elismert Napóleon-kutató, a 63 éves professzor annyira elhivatottan igyekszik feltárni a híres francia uralkodó életének minden mozzanatát, hogy még a Francia Köztársaság Becsületrendje kitüntetést is megkapta ezért.

Számos könyvet írt már Napóleonról, valamint több filmnél is közreműködött szakértőként.

Szokolov az Index-félék által még mindig szélsőjobboldaliként emlegetett áruló Marine Le Pen unokahúga (az Index szerint unokaöccse), a nagyapja eszméit valóban követő Marion Maréchal által alapított elitképző, a Francia Társadalomtudományi, Közgazdasági és Politikai Intézet (Issep) tagja is volt, de a konzervatív vezetők képzését célzó intézet tudományos testületéből a gyilkosság első hírére kitették.

„Elborzadva olvasunk arról a gonosz bűntényről, amiben Oleg Szokolov bűnös. Sosem gondoltuk volna, hogy el tud követni egy ennyire gyűlöletes cselekedetet" – írta az intézet a közleményében.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »