Fejlesztené felszerelését a Füleki Városi Művelődési Központ

Fejlesztené felszerelését a Füleki Városi Művelődési Központ

Projektből fejlesztené műszaki és higiéniai felszereltségét a füleki VMK, melynek költségvetése meghaladja a 182 ezer eurót – tájékoztatta portálunkat Mikuš Kovácsová Klaudia, szóvivő.

November végén az IROP felhívás keretében igényeltek támogatást, melynek célja a járvány következményeinek helyreállítása, valamint a zöld, digitális és ellenálló gazdasági fellendülés előkészítése. Illés Kósik Andrea, a VMK igazgatója szerint a pályázat célja az általuk nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése. A támogatás segítségével az épület műszaki felszereltségét kívánják javítani.

Elmondása szerint a projekt céljait két fő tevékenységre osztották.

Az első az általunk nyújtott szolgáltatások minőségének javítása, konkrétan a színházterem klímaberendezésének beszerzésével, a színház- és bábterem színpadi világítástechnikájának új színpadi világítással történő bővítésével, a bábterem színpadfüggönnyel történő felszerelésével.

Hírdetés

Bár, a színházteremben a közelmúltban elvégzett átfogó belső rekonstrukció keretében már helyreállították a világítástechnikát, néhány reflektor és egy statikus rámpa motorizálása még mindig szükséges” – magyarázta az igazgatónő.

A második fő tevékenység a kulturális intézmény higiéniai színvonalának javítása. Az igazgatónő elmondása szerint ezzel elsősorban a kulturális életet jelentősen megnyomorító járványhelyzetre reflektál.

„Az 1700 köbméteres színházterembe szeretnénk jó minőségű és nagy teljesítményű fertőtlenítő berendezést vásárolni, amely fertőtleníti a levegőt és minden felületet. A projekt egy kisebb, mobil fertőtlenítő készülék beszerzésével is számol, amelyet szükség szerint használhatunk kisebb helyiségekben, például a bábteremben” – tette hozzá.

Ennek köszönhetően a jövőben jobban védhetik a nézők és az előadók egészségét különböző járvány- vagy világjárványhelyzetek idején.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »