Fejek hullhatnak a rendőrségi udvaron álldogáló autóban talált holttest miatt

Sajtóhírek szerint napokig nem tudták a nyíregyházi rendőrök, hogy az udvaron álló autó csomagtartójában egy 21 éves nő holtteste van elrejtve. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség korábban csak annyit közölt, holttestet találtak annak a mátészalkai férfinak az autójában, aki a múlt héten életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót Nyíregyházán – idézi fel a Magyar Idők.

A HVG úgy tudja, hogy az autó pénteken került a kapitányságra, de csak hétfőn vizsgálták át, ennek okairól viszont eltérőek az információk. A Blikk arról ír, hogy valószínűleg azért nem tudták felnyitni az autót, mert erre nem volt engedélyük, a jármű ugyanis a gyanúsított édesapjának tulajdonában áll. Az Index szerint viszont a túlórák rendkívüli szigorítása miatt nem tudták átnézni már pénteken az autót, csak hétfőn, a kocsi tulajdonosának jelenlétében.

Hírdetés

Lapinformációk szerint az esetnek személyi következményei vannak – a megyei rendőrség egy vagy két munkatársa állítólag a megbízatása visszavonását kérte –, azonban az erre vonatkozó kérdésekre az ORFK nem válaszolt. A Magyar Idők úgy értesült, hogy a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója fontolgatja lemondását, míg a bűnügyi osztályvezető jelenleg betegállományban van. Ilyen esetekben egyébként a megyei főkapitány rendel el vizsgálatot, annak lezárását követően pedig ő dönthet az esetleges felelősségre vonásról is.

Mint ismert: K. Antal egy nyíregyházi női divatáruboltban késelte meg L. Évát, aki annak köszönheti az életét, hogy támadóját egy arra járó ember megzavarta, aki ezt követően kereket oldott. A férfit egy nappal később mátészalkai otthonában fogták el a rendőrök. A háznál, valamint más helyszíneken is lefoglaltak autókat, az egyikből került elő L. Erzsébet teste. A férfi azt vallotta, hogy apja kocsijában van a kés, amivel megszurkálta a butikban dolgozó áldozatát, a FrissMédia szerint a rendőrök azonban nem nézték meg a csomagtartót, miután az autót elszállították a főkapitányság telephelyére.

A lefoglalt jármű rakodóterét a nyomozók csak akkor nyitották ki, amikor az autó tulajdonosa, K. Antal édesapja a rendőrség idézésére megjelent a szemlén – írja a lap.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »