Fej nélküli macskát akasztottak fel a villanypóznára "sokgyerekesék", előtte fociztak vele

Fej nélküli macskát akasztottak fel a villanypóznára "sokgyerekesék", előtte fociztak vele

A Tények riportja alapján egy tápiószelei putri lakóiról van szó. A kellemetlen látvány még csütörtök reggel fogadta a település lakóit.

//tenyek.hu/neoplayer/tv2/embed/315488_fej-nelkuli-macskat-logattak-fel.html

"Gyanakodnak" a lakosok, de félnek

„Részünkről nem történt feljelentés. Több okból sem, és ez nem a nemtörődömségemet tükrözi” – kezdte a Blikknek nyilatkozó tápiószelei lakos, aki elárulta, nem ez az első ilyen eset, amely a község utcáin történik.

„Sokan látták a macskát lógva, de csak én próbáltam felhívni a figyelmet rá. Sok esetben azért mennek el a hasonló esetek mellett, mert csak bántást kapnak, mint ahogy én is, mert nem csinálok semmit. Mindenki előtt ott a lehetőség, megteheti a rendőrségi feljelentést” – folytatta, majd hozzátette: amíg nincs törvény, amely komolyan büntetné az ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket, addig nem változik majd a helyzet.

Hírdetés

„Kisgyerekek kezdik a bántalmazást kicsiben, például cica- és kutyakölykökkel verik egymást, majd jöhet az iskolai terrorizmus, később az emberölés. Nem szabnak gátat semminek és senkinek. Mindenkinek jogai vannak, csak az állatokat tartják tárgynak, vagy még annak sem…” – mesélte felháborodottan az asszony, aki szerint a kisvárosban történtek már ennél cifrább esetek is. Állítása szerint a közelmúltban többször is szemtanúi lehettek a lakosok annak, ahogy fiatal, 6-10 éves gyerekek kisállatokkal fociztak az utcán, de hiába szóltak rájuk, tovább folytatták az állatok kínzását, amit azok többsége nem éltek túl.

Arról, hogy ki lehet a tettes, csak találgatnak a helyiek: a lapnak nyilatkozó asszony szerint többen gyanakodnak, de félnek, így meggyanúsítani senkit sem mernek.

Dobos Imre polgármester felhívást tett közzé péntek délelőtt: az önkormányzat 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemben tudja segíteni a nyomozást. „Minden, a törvény adta lehetőséggel élni fogunk, hogy az elkövető megkapja méltó büntetését” – írja.

„A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen” – válaszolta az Index megkeresésére Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »