Fatimai engesztelő imareggel februárban Pereden

Fatimai engesztelő imareggel februárban Pereden

Február első szombatján a Vágsellyei Esperességhez tartozó Pered egyházközségben megtartották az első szombati fatimai imareggelt nyolc órai kezdettel Sankó Szabolcs peredi plébános vezetésével. Közreműködött Pásztor Adrianna kántornő énekkel és orgonajátékkal.

Először Szabolcs plébánossal az élen elimádkozták a Lorettói litánia énekelt változatát. Ezt követően szintén vele az élen az örvendetes rózsafüzért. Minden egyes tized előtt elmélkedett, néhány gondolatot fűzött hozzá találóan elgondolkodás, buzdítás gyanánt Szabolcs plébános.

Minden egyes tizedet az öt titokkal más-más szándékra ajánlották fel. Így mások mellett az abortuszt végrehajtókért, elvégzőkért, arra felbuzdítókért; azokért, akik úgy érzik, nem kell Isten előtt elszámolniuk bűneikkel, avagy nem neki kell engedelmeskedniük; újabb papi, áldozó- és szerpapi hivatásokért; a világban dúló háború és csapások bevégezéséért, a békéért.

Az egyórás fatimai ájtatosságot kilenc órai kezdettel szentmise követte, melyet Szabolcs atya celebrált. Az igeliturgiába bekapcsolódtak a ministránsok: Csaba és Róbert az olvasmány, a válaszos zsoltár és a hívek közös könyörgése felolvasásával.

Hírdetés

Szabolcs plébános prédikációjában említette, hogy aki öt első szombaton keresztül bekapcsolódik és elvégzi Pereden, a Keresztelő szent János plébániatemplomban is aznap reggelen elvégzett litániát, rózsafüzér-ájtatosságot, szentgyónáshoz, -áldozáshoz járul, az teljes búcsút nyer.

A misét az orgonajátékkal kísért énekek tették még felemelőbbé, ünnepélyesebbé, így a „Zeng a harang hívó szóval e szép ünnep reggelén“; a „Most az Úr Krisztusnak drágalátos teste“; az „Üdvözlégy, ó drágalátos nagy szentség“ és a „Boldogságos Krisztus Anyja“ kezdetűek.

Legközelebb március első szombatján, ugyancsak 4-én örömmel várjuk Pereden az első márciusi fatimai engesztelő imareggelt: litániával, elmélkedésekkel átszőtt rózsafüzér-ájtatossággal és orgonajáték mellett kísért énekes szentmisével.

(Zilizi Kristóf/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »